Tonya Paulsson tog guld på hemmaplan på SM i kvinnlig artistisk gymnastik

Under onsdagskvällen avgjordes mångkampen på SM i kvinnlig artistisk gymnastik i Atleticum, under SM-veckan i Malmö. Arrangör för tävlingen är GK Motus-Salto och den svenska mästarinnan Tonya Paulsson kommer från hemmaföreningen.

- Det känns overkligt att ha vunnit. Jag trodde inte att det skulle hända, inte i år i alla fall, säger en glad och upprymd nybliven svensk mästarinna i kvinnlig gymnastik.

Tonya Paulsson fortsätter med att hylla publiken vars stöd verkligen hjälper. Gymnastikförbundet frågar henne vilken gren som känns bäst idag och om hon är extra nöjd med något:

- Mest nöjd är jag med att jag litade på mig själv, att jag kunde mina övningar och att jag inte kände mig så stressad. Barren var en sak som stressade mig innan, men jag bestämde mig för att bara köra och den blev helt, helt perfekt idag.

Tonya vinner på poängen 50,650 följt av silvermedaljören Alva Eriksson från GF Stockholm Top Gymnastics på poängen 47,450.

Jonna Adlerteg från Eskilstuna GF, som under året haft stora internationella framgångar i barr, tävlar i mångkamp för första gången på fyra år. Hennes comeback räcker idag till en bronspeng och hon landar på poängen 47,200.

På mångkamp i kvinnlig artistisk gymnastik tävlar deltagarna i grenarna barr, bom, hopp och fristående. Den sammanlagda poängen från samtliga grenar bildar mångkampspoängen och är den som fäller avgörandet.

Samtliga resultat från kvinnlig artistisk gymnastik finns här.

Under torsdagen avgörs grenfinalerna på SM i kvinnlig artistisk gymnastik. Programmet finns här och SVT sänder finalen live i SVT1 samt Play.

Publicerad: 2019-06-26

UPPTÄCK MER