Härlig premiär på JVM för de svenska juniorerna i manlig artistisk gymnastik

I Ungern inleddes idag det första världsmästerskapet i artistisk gymnastik för juniorer och det svenska laget har gjort ett superjobb tillsammans.

Lagtävlingen var en del av dagens mästerskap och de svenska killarna har med stöd av tränare och fysios placerat sig på en strålande fin 23:e plats, bäst i Norden.

Marcus Stenberg från Lulegymnasterna fick bästa resultat de svenska killarna. Med en totalpoäng om 75.139 kom han sig på en 31:e plats efter en jämn mångkamp.

- Dagens tävling var ett bra avstamp inför EYOF (Europeiska ungdoms-OS) som går senare i sommar och där det finns chans på finalplatser, säger Eddie Olsson förbundskapten för juniorlandslaget.

William Sundell, Hammarbygymnasterna och Vilgot Hyll, Halmstad Frigymnaster gjorde båda två sina första stora internationella tävlingar och har fått med sig fina erfarenheter hem. 

Alla resultat hittar du här: https://live.gymnastics.sport/schedule.php?idevent=16020

 

Grenfinalerna som går på lördag och söndag streamas och highlights från tävlingsdagarna finns på FIG:s youtube-kanal: https://www.youtube.com/user/figchannel

 

Info finns även på FIGs webb https://www.gymnastics.sport/site/ och den lokala arrangörssiten https://www.jwchgyor2019.hu/en/

Publicerad: 2019-06-27

UPPTÄCK MER