Jessica Castles i friståendefinal på Europeiska Spelen i artistisk gymnastik

Ikväll tog sig Jessica Castles till final i specialgrenen fristående på Europeiska Spelen i kvinnlig artistisk gymnastik och fortsätter därmed att visas upp fina resultat på den internationella arenan.

Jessica körde ett strålande fristående och belönades med kvalets tredje bästa poäng och är därmed klar för söndagens grenfinal. Så här kommenterar Jessica sin tävling:

 

- Mångkampstävlingen gick inte helt som jag hade önskat. Det var helt enkelt inte min dag idag. Jag började på barren som gick mycket bra ända fram tills på slutet då jag fick två mycket onödiga fall på raken vilket drog ner mitt resultat massor. På bommen fick jag ytterligare ett fall i början av serien men sedan jobbade jag mig in och resten gick mycket bra. Fristående gick dock mycket bra och jag är supernöjd med resultatet och att jag kunde lägga till en ny voltlänga.

 

Grenfinalen, dit de sex bästa gymnasterna i varje gren kvalificerat sig, går på söndag med start klockan 13.00. Det är Jessicas andra internationella final i fristående. Förra sommaren var hon i sitt första seniormästerskap i final i grenen på EM i Glasgow.

 

- Det är verkligen kul att ligga trea inför finalen och det ska bli kul och spännande att gå ut i finalen på söndag och jag ska kämpa hårt för att försöka behålla min placering. Vi är alla dock mycket nära i poängen så det blir en tuff final!, avslutar Jessica.

 

 Alla resultat hittar du här: https://minsk2019.by/en/tsrd/GAR/results

Jessicas poäng:

Hopp: 13.266

Barr: 9.433

Bom: 11.833

Fristående: 12.966

Total: 47.498

Publicerad: 2019-06-27

UPPTÄCK MER