Sara Nässel hopprepsdrottning på SM 2019

I anslutning till SM-veckan har SM i hopprep genomförts i Höllviken utan för Malmö.

I den individuella tävlingen heter den nya svenska mästarinnan Sara Nässel och kommer från Kämpinge GF. Hon placerade sig före sina lagkamrater Smilla Eliasson som tog silver och Ellen Forsell som tog bronset i den individuella hopprepstävlingen, där grenarna 30 sek, 3 minuter och freestyle ingår.

Sara Nässel - vilken fantastisk tävlingsdag!

I herrarnas individuella tävling drog Felix Vigren från Kämpinge det längsta stråt och vann före Elias Bäckström från Lycksele och Svante Bengtsson Höganäs tog bronset. Därmed försvarade Felix sitt guld från förra årets SM-tävlingar.

Felix Vigren, Svensk mästare i hopprep 2019!

I juniorklassen vann Ina Murmark för Kämpinge GF.

Isa och Sara grensegrare

I snabbhetstävlingen är det två klasser som ingår, 30 sekunder och 3 minuter, där det gäller att sätta ner högerfoten så många gånger som möjligt när man hoppar.

1 3-minutersklassen placerade sig tre gymnaster från Kämpinge på pallen, Sara Nässel, Smilla Eliasson och Ellen Forssell. Det var även samma gymnaster i samma inbördes ordning som lade beslag på medaljerna i 30 sekundersklassen.

I freestyletävlingen vann Isa Vigren Kämpinge före Sara Nässel och Smilla Eliasson.

Kämpinge dominerar i lagtävlingen

Kämpinge GF dominerade i lagtävlingen. Vinnare i tävlingen blev laget som består av Isa Vigren, Julia Nydemark, Marina Jalkell, Sara Nässel och Smilla Eliasson. Laget vann alla de olika grenarna i lagtävlingen 4*30 sekunder och 4*45 sekunder samt de fria programmen med dubbelrep och enkelrep.

Trippeltävlingen

En spektakulär tävling är klassen som går ut på att göra så många trippelhopp som möjligt. I damklassen vann Isa Vigren Kämpinge GF med 108 tripplar på rad. Silvret gick till Ellen Forssell med 54 hopp och Hanna Werner, Lycksele kom tre med 43 tripplar.

I herrklassen vann Lyckselehopparen Elias Bäckström med 67 hopp före Höganäs Svante Bentsson (52 hopp) och Kämpinges Felix Vigren (31 hopp).

Stort grattis alla medaljörer och tack för fina tävlingar!

Publicerad: 2019-06-27