Svensk mästare i parkour 2019 är Oscar Karlsson

Under torsdagskvällen avgjordes SM i parkour 2019 på Posthusplatsen. Tävlingen är en del av SM-veckan i Malmö och årets SM-bana har varit under produktion på torget i flera dagar. Överst på pallen i år är Oscar Karlsson som tar sitt första SM-guld.

SM-tävlingen var väldigt jämn och det var inte en självklarhet att Oscar Karlsson från Stockholm skulle ta hem guldet med sina 410 poäng. Poängen är en sammanvägd bedömning av flow, kreativitet, svårighetsgrad, utförande och helhet. Hela topp tre hade kunnat stå som vinnare, så jämnt var det, men att Oscar gjorde ett mer eller mindre felfritt run var det som avgjorde.

- Oscars Karlssons prestation på banan innehöll allt ett bra ”run” ska innehålla, säger Ahmed Al-Breihi, ordförande i parkourkommittén och tävlingens expertkommentator. Oscar visade kreativitet, hade ett flöde och nyttjade hela banans miljö på bästa sätt.


Förra årets svenska mästare Elis Torhall från Jönköping kom i år på andra plats med poängen 404. Han hade tävlingens högsta poäng i svårighet och helhet – men föll på kreativiteten. På tredje plats kom Anton Ahlm från Helsingborg på poängen 402, han hade tävlingens högsta kreativitetspoäng.

Resultatlistan från SM i parkour finns på denna länk. Tävlingen går att se i efterhand på SVTplay.

Publicerad: 2019-06-27

UPPTÄCK MER