Tre nya guld till Alva Svennbeck på SM i rytmisk gymnastik, grenfinaler

Under torsdagen gick den rytmiska gymnastiken in på sin tredje tävlingsdag på SM-veckan. Idag avgjordes grenfinalerna i de fyra redskapen tunnband, boll, käglor och band. Även juniorernas grenfinaler avgjordes under samma tävling.

Årets svenska mästarinna i mångkampen, Alva Svennbeck från GF Uppsalaflickorna, var den person som det pratades mest om inne i Baltiska hallen även idag. Hennes poäng i redskapet boll på 15,270 är en av de högsta poäng som delats ut (efter införande av det nyaste reglementet) och det är dessutom årets SM-tävlingars högsta utdelade poäng. Även i redskapen tunnband och band vann Alva grenfinalerna, på poängerna 13,280 respektive 11,830.

I redskapet käglor var det istället Meja Engdahl Petersson från Landskrona Kvinnliga GF som tog hem guldet. Hon tävlar sitt första seniormästerskap och fick poängen 14,330. Sedan tidigare har hon många fina meriter från juniortävlingar.

Båda tjejerna är tillsammans med Cassandra Pettersson från Örnsköldsviks GF uttagna att representera Sverige på VM i Azerbajdzjan i höst. 

Samtliga resultat från alla SM-tävlingar i rytmisk gymnastik finns här.

Publicerad: 2019-06-27

UPPTÄCK MER