Måns Rudfeldt från Street Mentality vinner sitt tredje SM-guld i tricking

Under lördagen avgjordes SM i tricking 2019 och den trefaldige svenska mästaren Måns Rudfeldt, från Stockholmsföreningen Street Mentality, tar hem segern framför publikhavet på ett soligt Posthusplatsen på SM-veckan i Malmö.

För att kvala till SM i tricking används videokval där utövarna skickar in en video och där domare sedan tar ut ett startfält - ett innovativt och än så länge nytt sätt att tävla på. Några utövare var redan direktkvalificerade till kvartsfinalen och den regerande mästaren Måns Rudfeldt var en av dem. I kvartsfinalen visar Måns direkt att han håller hög nivå och är redo att försvara sin SM-titel. Hans kombinationer flyter på och det syns att han är van att tävla. De tre domarna är överens när han vinner över Nils Malmström från föreningen Stampede.


Måns Rudfeldt från Street Mentality vann SM i tricking 2019. Foto: Anton Silver, STUDIO Halmstad

I semifinalen plockar Måns fram nya rörelser och visar på bredd. Vi får även se mycket av det som Måns ”Cork” Rudfeldt är som mest känd för, nämligen hans ”corks”, som är skruvar från ett ben och hans eget rekord ligger på runt 20 st i rad. Han slår ut kombattanten Andreas Johansson från föreningen Quality Runners. I finalen möter Måns slutligen Sebastian Tellström, också han från föreningen Street Mentality. Sebastian har rutin då han deltagit i alla tricking-SM som hittills genomförts och han gör hela tävlingen med ett konstant leende på läpparna. I finalen satsar Sebastian för att ge Måns motståndet som krävs för att kunna vinna, men han får inte riktigt till det och har problem i landningarna, och får nöja sig med silvermedaljen. Måns har alla domarna på sin sida och vinner därmed sitt tredje SM-guld i tricking – vilket innebär att han nu får behålla det 5 kg tunga mästarbältet.

 

Edmund Plaude från Street Mentality vinner battlet om bronset. Foto: Anton Silver, STUDIO Halmstad

I bronsbattlet står det mellan Andreas Johansson från Quality Runners och Edmund Plaude från Street Mentality. Där visar Edmund att han är snäppet vassare både när det kommer till både genomförande och svårighet och han tar därmed bronsmedaljen.

Fullständiga resultat finns här. Tävlingen går att se i efterhand på SVTplay.

Publicerad: 2019-06-29

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer