Jessica Castles trea i friståendefinalen på Europeiska Spelen i artistisk gymnastik

Inför finalen hade Jessica Castles den tredje bästa friståendepoängen med sig från kvalet och med 12,933 i finalen säkrade hon bronsmedaljen.

Under Europeiska Spelens sista dag avgjordes grenfinalerna i artistisk gymnastik. Svenskan Jessica Castles hade kvalets tredje bästa poäng med sig in i finalen och inför dagens avgörande sa hon så här:

- Det är verkligen kul att ligga trea inför finalen och det ska bli kul och spännande att gå ut i finalen. Jag ska kämpa hårt för att försöka behålla min placering. Vi är alla dock mycket nära i poängen så det blir en tuff final!, avslutar Jessica.

Jessica Castles följde med andra ord precis sin plan och lyckades, trots tufft motstånd och små marginaler, ta hem bronsmedaljen på poängen 12,933. Strax bakom tjeckiskan Aneta Holasova på 12,966 och ukrainskan Anastasiia Bachynska på 13,200. Svenskan har sedan hon gick in som senior haft många internationella framgångar med bland annat en 14:e plats i sin första mångkampsfinal på EM i Szcecin i år och en sjundeplats i friståendefinalen på EM i Glasgow 2018.


Efter finalen säger Jessicas brittiske tränare Vincent Walduck:

- Det här är en stor framgång för Jessica och hon har en spännande framtid för sig. Förhoppningsvis ser vi henne både på VM i Stuttgart till hösten och OS i Tokyo 2020.

Jessica själv hyllar publikens stöd, som hjälpte henne, och är givetvis glad över att ha tagit sin första medalj på ett större internationellt mästerskap.

 

Foto: Simone Ferrero / UEG

Minsk är andra gången som Europeiska Olympiska Kommittén arrangerar ett OS för Europa. Jessica Castles togs ut till spelen av Sveriges Olympiska Kommitté efter EM i april i år och sa efter uttagningsbeskedet att målet med tävlingen var att bygga vidare på sina prestationer från EM. Även om mångkampen inte gick helt som Jessica hoppats har hon med dagens bronsmedalj i fristående verkligen lyckats med just det. Samtliga resultat från Europeiska Spelen i artistisk gymnastik finns att se här.

Externa artiklar:

https://www.svt.se/sport/gymnastik/brons-till-16-ariga-jessica-castles-i-europeiska-spelen

https://www.ekuriren.se/sport/bronsmedalj-for-castles-pa-europeiska-spelen-sm5179724.aspx

http://www.barometern.se/nyheter/castles-tog-sveriges-attonde-och-sista-medalj/

Publicerad: 2019-06-30

UPPTÄCK MER