Gymnaestradan kickar igång med blixtar och skyfall

Idag var det dags för den officiella starten av den 16:e Gymnaestradan och vid lunchtid började de 18 000 deltagarna från 66 länder samlas vid mässområdet i Dornbirn och den kommande invigningen på Birkenwise Stadium.

Men vädrets makter ville annorlunda och prognosen visade att ett riktigt oväder var på intågande. För att garantera säkerheten hos alla deltagare valde arrangören att flytta fram invigningen till på onsdag.

 


Presskonferens med arrangörer, representanter från Dornbirn och FIG (Internationella Gymnastikförbundet) där det meddelades att invigningen flyttas fram.

 

Trots en framflyttad invigning var humöret på topp hos deltagarna och nya kontakter knöts under dagen.

 


Flest pins efter en vecka vinner – Levente Papp från Norlandic har fått en god start!

 

 "Busy day"

Jasmine Smitten från Leeds är på sin första Gymnaestrada och när vi stöder på henne på mässområdet är hon är överväldigad och tycker att det första dygnet har varit väldigt roligt. Hon summerar de första intrycken från Dornbin med att det har varit en ”very busy day” med så många människor och gymnaster samlade på ett ställe. Hon är en av de nästan 900 gymnasterna från Storbritannien som är på plats i Dornbirn.

 


 

Jasmine kommer tillsammans med sin trupp genomföra inte mindre än tolv olika uppvisningar under veckan, alltifrån de egna föreningsuppvisningarna till massuppvisningar och och den gemensamma uppvisningen som Storbritannien och Australien kommer ha tillsammans.

 

Hemma i Leeds tränar Jasmine både dans, akrobatik och volter och på frågan vad hon ser mest fram emot är det fler olika delar, men mest kul blir det nog att få ha på sig den glittriga och guldiga dräkten som de kommer ha när de uppträder. Det är något som ligger bra i linje med Gymnaestradans tema för året:

 

Come together. Show your colours!

Publicerad: 2019-07-07

UPPTÄCK MER