Svenskt EM-guld i freestyle par med dubbelrep

Under lördagseftermiddagen avgjordes EM i hoppreps lagtävlingar för damer i österrikiska Graz. Det svenska laget med b.la. den svenska mästarinnan Sara Nässel vann ett grenguld och kom på fjärde plats i totaltävlingen.

Sverige hade hela fem anmälda lag på dagens EM-tävlingar i lag, alla från Kämpinge Gymnastikförening. Fyra av lagen kom till start och ett lag fick tyvärr ställa in pga sjukdom. Lagtävlingen består av sex olika grenar. Två snabbhetsgrenar, två freestylegrenar med dubbelrep och två freestylegrenar med enkelrep. Totalpoängen från alla sex delgrenarna bildar helhetspoängen ”overall”. Det delas ut medaljer i alla delgrenar samt i overall-tävlingen. Alla de svenska lagen deltog i alla delgrenar och därmed också i overall-tävlingen.

Lag Sweden 1 är det mest meriterande svenska laget och består av Sara Nässel, regerande svensk mästarinna från juni i år, samt Marina Jalkell, Smilla Eliasson, Julia Nydemark och Isa Vigren. Tjejerna har bland annat VM-medaljer ihop och gjorde idag sin sista gemensamma lagtävling efter en tio år lång hopprepskarriär. De fick avsluta med flaggan i topp när de tog hem guldet i delgrenen freestyle par med dubbelrep. I totaltävlingen kom laget på en fin fjärde plats, i en tävling på hög nivå, efter bronsmedaljörerna från Danmark. I toppen blev det dubbelt belgiskt då både segrarna och silvermedaljörerna blev Belgien.

De andra svenska lagen placerade sig totalt på plats 14, 15 och 16 efter väl genomförda tävlingar. 

RESULTAT

Belgien lag 1: 1:a plats på totalpoängen 3684,28

Belgien lag 3: 2:a plats på totalpoängen 3569,25

Danmark lag 2: 3:e plats på totalpoängen 3473,07

Sverige lag 1: 4:e plats på totalpoängen 3350,38

Samtliga resultat hittas här: http://www.wejump.net/#/TEAM/EC/Female/

 

Publicerad: 2019-07-20

UPPTÄCK MER