Under söndagen avgjordes EM i individuellt hopprep

Från Sverige tävlade fyra damer och två herrar i de individuella EM-tävlingarna. Konkurrensen var hård då nivån var hög och trots mycket väl genomförda tävlingar räckte det inte hela vägen idag.

Söndagens seniortävlingar inleddes med snabbhetsgrenarna 30 sek snabbhet och 3 min snabbhet där varje fotisättning med högerfoten under den utsatta tiden är det som räknas. Först ut var damerna och de svenska tjejerna gjorde riktigt bra ifrån sig. Sara Nässel var den som placerade sig främst av svenskorna på 95 respektive 470 poäng – det sistnämnda är ett nytt personligt rekord. Det var en lovande grund inför freestylen men tyvärr kostade ett par missar för många poäng och Sara föll ett par placeringar när hon fick freestylepoängen 159,49. Sara slutade på 12:e plats i totaltävlingen på poängen 1263,98 och är väldigt nöjd med tävlingarna överlag - framförallt glad över framgången i snabbhet. Strax bakom placerade sig Smilla Eliasson som gjorde en bra tävling med 90 respektive 442 i snabbhet och freestylepoängen 156,66 vilket gav henne totalpoängen 1205,63 och placering 14. Från Kämpinge gymnastikförening tävlade även Ellen Forssell i snabbhet och från Höganäs Gymnastikförening tävlade Thea Weinitz som med 1158,56 poäng kom på 18:e plats i totaltävlingen. I freestyletävlingen deltog Linn Weimarck från Kämpinge gymnastikförening och med poängen 155,54 blev hon tävlingens bästa svenska i freestyle (notera att andra haft högre poäng men att ranking etc gör att poängen inte alltid är det avgörande i placering).

På herrsidan tävlade Felix Vigren från Kämpinge gymnastikförening och Svante Bengtsson från Höganäs Gymnastikförening. Felix Vigren framförde en mer eller mindre felfri freestyle till en jublande svensk publik och fick 247,51 poäng för det. Tillsammans med snabbhetspoängen 89 respektive 432,5 gav det honom totalpoängen 1372,52 och han slutade därmed på en fin 11:e placering. Svante Bengtsson slutade på 17:e plats i totaltävlingen på 701 poäng.

Samtliga resultat från både dam- och herrtävlingarna finns här: http://www.wejump.net/

Publicerad: 2019-07-21

UPPTÄCK MER