En fin 16:e plats i lagtävlingen och fina prestationer i mångkampskvalet för tjejerna

I lagtävligen kom tjejerna på 16:e plats och mångkampstävlingen i kvinnlig artistisk gymnastik innehåll både fina resultat och fall.

I lagtävlingen blev laget bestående av Jennifer Williams, Emelie Westlund och Nathalie Westlund bästa nordiska lag när de tog en 16:e plats på EYOF. Eftersom alla tjejerna inte ställde upp i alla grenar idag var det extra tuffa förutsättningar i just lagtävlingen - men det klarade dem med gott resultat.

En utförlig rapport från assisterande tränare Veronica Wagner följer:

Tjejerna började sin tävling, i samma grupp som Danmark, på barr.

Barr:
Jennifer visade upp fin stil, mycket fin och hög utförd jäger gav ett starkt och stabilt intryck, förutom ett kort stopp på höga holmen som kostade henne lite avdrag.


Nathalie genomförde sin bästa barrserie någonsin på tävling! Hon körde väldigt rent och fint och avslutade med ett spikat avhopp. Det belönades med fina 12,300 vilket räckte så långt som till 20:e bästa tjej i barr. Tredje tjej ut i barr var Emelie som efter en lång , ång väntan körde igenom en fallfri serie med en fin pak och fick till en av sina bättre barrserier här i Baku.

Bom:
Jennifer var först ut med en mycket svår serie, på en mycket svår gren, att utföra med en tidigare stukad fot är allt annat än optimalt. Här visade Jennifer på en fantastisk mental styrka genom att klara av att köra alla sina övningar trots förutsättningarna.
Hon klarade sitt svåra upphopp (som väldigt få tjejer kört här på EYOF), klarade av sin svåra akrobatiska kombination och visade upp vacker och snygg bomgymnastik. Ett fall på ett svårt gymnastiskt hopp, ett större vingel och poängen 11,500. Sen var det dags för Nathalie som förutom sitt fall på akrobatisk kombination körde rent - vackert och fin stil. Emelie startade fint med att klara sin akrobatiska kombination - ett mindre vingel på hoppkombination resulterade i att den inte godkändes och hon tappade därmed 0,5 i utgångspoäng, och tappade sax halv och därmed försvann hela 0,7 poäng. En väldigt oväntad miss på flickis till mage och därmed även ett fall för Emelie.

Fristående:
Emelie hinner knappt landa på avhoppet innan det är dags för rotation till fristående. Efter en fokuserad och välkontrollerad 30s-uppvärmning var det dags för Nathalie att köra sitt program. Nathalie klarade en hög och fin dubbelsalto, hade fina landningar i samtliga voltlängor, och rörde sig fint över golvet. Poäng 11.400. Emelie, började med en riktigt hög och fin dubbelsalto. Spelade ut otroligt fint i dansen och vågade ta plats och titta domarna i ögonen under programmets gång. Artisteriet belönade sig och Emelie fick fina 11.450. 

Hopp:


Nathalie var först ut. Hoppade en hög och fin pikerad yurchenko med endast ett litet skutt i landningen. Fick en hög och fin siffra på 12,250. Emelie, utförde samma hopp som Nathalie, men ytterligare lite högre och längre belönades och med poängen 12.400 - en strålande fin utförandepoöng på 8,900!

Lagpoäng: 93,850 16:e av totalt 27 deltagande lag. Bästa nordiska lag trots ej fullt lag i 2 grenar.


Tjejerna har nu alla fått internationell erfarenhet och har bevisat att de är att räkna med i framtiden. De har klarat av att hantera allt från allergiska reaktioner av myggbett, oroliga magar av annorlunda bakterieflora, en lätt stukad fot, värmen och alla intryck på några få dagar.Imorgon går vi och hejar på Marcus i mångkampsfinalen så det hörs hela vägen hem till Sverige!

Samtliga resultat från mångkampen i kvinnlig artistisk gymnastik finns här:

Mångkamp

Bom

Fristående

Barr

Hopp

Lagtävling

Publicerad: 2019-07-24

UPPTÄCK MER