Marcus Stenberg på 21:a plats i mångkampsfinalen på EYOF

Under torsdagen avgjordes mångkampsfinalen i manlig artistisk gymnastik på EYOF i Baku. Svensk gymnast i finalen var Marcus Stenberg som placerade sig på 21:a plats.

Inför finalen hade Marcus Stenberg den 22:a bästa placeringen av de totalt 24 gymnaster som gjorde upp i finalen. Under finalen lyckades han ta sig upp en placering och slutade på en fin 21:a plats.

- Jag är nöjd, prestationen var bra. Det finns saker att förbättra. Jag siktar framåt, till JEM till våren 2020, säger Marcus direkt efter finalen.

Lars Stenberg, tränare och pappa, säger så här efter tävlingen:

- Jag är mycket nöjd med tävlingen. Det är en bra prestation och vi lyckades hålla fokus även den här gången. Lite problem i hoppet som vi sen fick kämpa igen. Totalt slutade det ju med att placeringen förbättrades jämfört med kvalet. Det lovar gott inför framtiden.

Finalen är en viktig mästerskapserfarenhet för Marcus som inte hade samma känsla efter YOG-finalen förra sommaren. Den här gången kändes det bra och det tar han med sig.

- Mest nöjd är jag med att jag körde igenom alla redskap.

Nu är EYOF i Baku över för svensk del men mästerskapet fortsätter med grenfinaler i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik under fre-lör.

Samtliga resultat från killarnas mångkamspfinal finns här.

Publicerad: 2019-07-25

UPPTÄCK MER