Pelle Malmborg – Gymnastikförbundets nya generalsekreterare

Pelle Malmborg, så heter Gymnastikförbundets nya generalsekreterare. Han kommer närmast från Saab Kockums AB, där han arbetar som Head of Ship.

- Jag har en stor passion för gymnastik och föreningslivet med alla dess positiva effekter på samhället. Det som attraherar mig med detta uppdrag är att få möjligheten att tillsammans med alla föreningar leda svensk gymnastik till nästa nivå, säger Pelle Malmborg.

 

Pelle Malmborg har en lång och gedigen erfarenhet inom gymnastikrörelsen som tränare, föreningsordförande, kommittémedlem, ansvar för nationella och internationella evenemang samt från förbundsstyrelsen. Han har en stor insikt och kompetens inom ideellt ledarskap på alla nivåer – i förening, region, nationellt och internationellt. Med sitt genuina engagemang och intresse för både tränings- och tävlingsgymnastik besitter han förmågan att omfamna gymnastikens breda och expansiva verksamhet för alla åldrar.

 

- Med Pelle Malmborg som generalsekreterare förstärker vi det goda ledarskapet ytterligare. Hans gedigna ledarskapserfarenheter från både gymnastiken och näringslivet gör att vi nu rustar oss på ett grymt bra sätt inför 2020-talet, säger Anna Iwarsson, ordförande Gymnastikförbundet.

 

Pelle Malmborg har över 20 års erfarenhet som chef med strategiskt utvecklingsansvar i komplexa miljöer. Han har en stor drivkraft och förmåga att bygga, leda och utveckla team och individer i förändring. Pelle Malmborg tillträder sin tjänst den 15 november 2019.

Publicerad: 2019-08-16

UPPTÄCK MER