Första internationella mångkampen på fyra år för Jonna Adlerteg

I dag har Jonna Adlerteg och Tonya Paulsson deltagit på en internationell inbjudningstävling i Heerenveen i Nederländerna.

- Det är otroligt roligt att återigen tävla i mångkamp, hälsar Jonna från Nederländerna.

 

Det är Jonnas fösta tävling under hösten och en del i hennes förberedelser inför VM. Hon tävlar i alla fyra grenarna, vilket var länge sedan hon gjorde på den internationella arenan. Det är en kom-igång-tävling där vissa delar i bom och fristående är förenklade och vissa nya delar testades under tävlingen. Slutpoängen blev 51.038

 

 Jonna och Tonya i de nya overallerna från Craft!

 

- Det är fortfarande en del träning och justeringar kvar att göra och vissa av svårigheterna i hennes program kommer uppdateras. Kort sagt så är det roligt för Jonna som verkligen kämpat för att kunna köra mångkamp igen, kommenterar tränare Sebastian Melander.

 

För Tonya, som vann SM i Malmö i somras, är det den första internationella seniortävlingen hon deltar på. Så för henne handlade tävlingen mycket om att skaffa sig erfarenheter och är en del i hennes kvalprocess mot VM. 47.665 blev den totala poängen idag.

 

- Tonya kämpade idag och hade en del kostsamma misstag, men med hennes potential har hon framtiden framför sig, säger Sebastian.

 

Det var ett fint internationellt sällskap på tävlingen. Italien, Nederländerna, Norge tävlade i lag och i den internationella mångkampen deltog även gymnaster från Österrike bland våra två svenska gymnaster.

 


Resultat från dagens tävling i Nederländerna. 

Publicerad: 2019-08-31

UPPTÄCK MER