"Redo att visa snygg och grym gympa i Paris"

I helgen går en världscup i artistisk gymnastik i Paris och från Sverige deltar fyra gymnaster, Christopher Soos, Kim Wanström, Karl Idesjö och David Rumbutis.

- Paris är den största världscupen för året med en enorm inramning och stor publik, så det är en bra tävling att vara med på inför VM som kommer snart, säger förbundskapten Fredrik Pierreville.

 

Christopher Soos berättar att han kommer tävla i två grenar i helgen, fristående och barr och att målet med tävlingen är att köra genom sina två serier och nå ett uppsatt poängmål. Senast vi såg Christopher tävla var på SM i Malmö där han tillsammans med Vitalijs Kardasovs kom på en delad fjärdeplats och var i fyra grenfinaler.

 


Christopher Soos, som tränar i Malmö men tävlar för hemmaklubben Halmstad Frigymnaster!

 

- Jag är sjukt exalterad och taggad att få visa snygg och grym gympa! Friståendet är det samma som på SM, men jag hoppas kunna köra det bättre. Barr har jag utvecklat med en övning. Den höjer utgången med två tiondelar. Det låter kanske lite, men kan betyda allt, säger Christopher.

 

Kim Wanström kommer tävla i fristående och bygel i Paris och vi kan vänta oss serierna som vi såg på SM i somras. De serierna räckte till silver i friståendefinalen och guld i bygel.

 

- Jag var på denna tävling förra året så jag vet att det är bra konkurrens och bra tryck på läktaren, vilket är kul! Målet är väl att försöka kvala till friståendefinal och jag tror det är möjligt med min serie som jag har, säger Kim.

 


Kim Wanström, laddad inför Paris.

 

Grenarna som killarna tävlar i är: 

  • Kim tävlar i fristående och bygel
  • Kalle tävlar i barr och räck
  • David tävlar i bygel, hopp och räck
  • Christopher tävlar i fristående och barr

 


David Rumbutis, stilrent i bygeln under JEM 2018.

 

 


Kalle Idesjö, fokus i räckserien under EM 2018.

 

Cataea sponsrar landslaget i manlig artistisk gymnastik

Sedan 2017 har investmentbolaget Catea varit en oerhört viktig kugge i landslagsgymnasternas satsning inom manlig artistisk gymnastik och för Christopher har stödet varit oerhört värdefullt:

 

- Sponsringen har gjort allt detta möjligt. Jag har varit utan jobb ett tag nu och har kunnat falla tillbaka på sponsringen och den ekonomiska supporten. Annars hade jag troligtvis inte kunnat hålla på med det jag älskar dag in och dag ut. Så för mig är den här sponsringen och Catea som gjort saker möjligt. Den har också hjälpt mig genom tuffa tider. 

Kim fyller i:

- Catea har gjort att vi kan åka på flera tävlingar samt läger så det har hjälpt en hel del!

 


Hela Cateagänget samlat!

 

I Paris kommer Sten Schröder, vd på Catea, att vara en del av laget och är Teamleader under världscupen. Han kommer även vara en del av delegationen på VM som går i oktober.

 

Stort lycka till säger vi till hela gänget!

 

Här följer du världscupen i Paris

Facebook

Twitter

Instagram

#GymnasticsParis

Tävlingsschema 

Läs mer om Cateas satsning här 

 

Publicerad: 2019-09-12

UPPTÄCK MER