Gymnastics for All-helg i Oslo

För två helger sedan genomfördes UEG:s Educational Long Weekend i Oslo. En utbildningshelg som innehöll två olika inriktningar: en koreografikurs och ett symposium med fokus på kunskap och verktyg för att utveckla Gymnastics for All.

Maria Ståhl, medlem i UEG:s Gymnastics for All kommitté och även i den nationella uppvisningskommittén, var med och arrangerade helgen. Instruktörer från olika länder samt cirka 40 deltagare från olika delar av Europa var med under helgen, något som bidrog till stort erfarenhetsutbyte och nätverksbygge för fortsatt utveckling.

Maria Edner och Anne-Lee Holm deltog från Sverige under helgen. De är även med i uppvisningskommitténs arbetsgrupp som varit med och tagit fram showresan och är inspiratörer på den.


- Otroligt bra och givande helg! Väldigt bra kurs och upplägg. För mig som är med i arbetsgruppen för uppvisningsgymnastiken, med en bakgrund inom artistisk gymnastik och som dansare, har denna helg varit ett jättebra sätt att få en bättre förståelse vad Gymnastics for All är och faktiskt innebär. Jag tar personligen med mig mycket inspiration till att bygga och utveckla uppvisningsgymnastiken i Sverige och har grundat ett litet internationellt kontaktnätverk, säger Maria Edner som gick koreografikursen.


- Jag har tagit med mig mycket ny kunskap men även fått ett kvitto på att vi jobbar ganska lika i vår förening. Under helgen har vi diskuterat hur vi sätter hela gymnasten i fokus såväl den fysiska, psykiska, sociala och idrottsliga delar. Under helgen har vi även lyft vikten av att involvera och göra gymnasterna delaktiga för att få med dem på ett annat sätt. Dessutom lyftes även vikten av att även ha tränaren i fokus och skapa goda förutsättningar för att hen ska kunna sätta gymnasten i fokus, säger Anne-Lee Holm som deltog på symposiet som hade mer fokus på strategisk och generell utveckling av Gymnastics for All.

Deltagarna fick även presentera sina strategiska planer samt utbildningsstrukturer för varje land.

- Jag fick därmed möjlighet att presentera Gymnastikförbundets strategiska plan och utbildningsutbud, vilket vi fick positiv respons på och flera nyfikna frågor, säger Anne-Lee.


Publicerad: 2019-09-19

UPPTÄCK MER