Lina Sjöberg tar guld i historisk världscupsfinal i DMT

I den första världscupen någonsin i DMT hade Sverige två gymnaster i final - Gustav Tingelöf och Lina Sjöberg, båda hemmahörande i Uppsala GF.

Herrarna var först ut och Gustav inledde bra i första hoppet, med en trippel grupperad salto av från DMTn. Den andra kombinationen blev tyvärr något lång och den sista övningen bedömdes som grupperad istället för sträckt, vilket innebär övningsupprepning från kvaltävlingen och ytterligare avdrag. Den totala poängen landade på 64.700, vilket ledde till en femteplats i finalen. Vann gjorde ryssen Mikhail Zalomin.

Se Gustavs första kombination här:

 


 

Guld till Lina

Lina Sjöberg, äldst i startfältet med sina 26 år, tog med en spikad landning ledningen i första hoppomgången. Även andra hoppet var strålande bra och med totalpoängen 71.600 skrev hon för evigt in sig i historieböckerna som vinnare av den första världscupen i DMT. Tvåa i tävlingen kom ryskan Alexandra Bonartseva följt av Bronwyn Dibb från Nya Zeeland som tog bronset.

- Det var en lite annorlunda tävling, där det inte fanns någon DMT i uppvärmningshallen, så det blev färre hopp jämfört med hur det brukar vara. Jag var säker på mitt andra hopp, men det första har jag inte kört sedan VM förra året. Men formen har känts bra här under tävlingen, så jag valde att köra den kombinationen, berättar Lina.

- Efter VM förra året är det här Linas bästa internationella tävling. Jag är så imponerad av hennes prestation idag, avslutar förbundskapten Jenny Söderlund.

Se Linas första hopp här:


 

 

Här är andra hoppet som tog henne till segern:


 

  

Alla resultat från världscupen hittar du här

Publicerad: 2019-09-22

UPPTÄCK MER