Ny försäkringslösning för planerad vård

Ett samarbete mellan Gymnastikförbundet och EuroAccident har resulterat i en privat sjukvårdsförsäkring anpassad för både träning samt tävling på yttersta elitnivå.

Försäkringslösningen erbjuds alla medlemmar i en gymnastikförening ansluten till Gymnastikförbundet och dess familjer.

 

- Den här försäkringen är mer komplett kring vad den kan erbjuda i form av planerad vård vid skada eller sjukdom och den kompletterar därmed våra befintliga olycksfallsförsäkringar för funktionärer och aktiva som vi redan har. Försäkringen erbjuds även familjemedlem till medlem i Gymnastikförbundet vilket vi känner är en riktigt fin förmån, säger Åsa Ekdahl koordinator för medicinskt stöd.

 

Försäkringen har arbetats fram i nära samarbete med Gymnastikförbundets samverkanspart och försäkringsmäklare Pensum och försäkringsbolaget EuroAccident. Målsättningen har varit att hitta en försäkringslösning som passar det stora flertalet medlemmar i alla åldrar men som är riktigt vass när det kommer till behov som de som tränar intensivt och elitaktivt har. Samtidigt har kostnadsbilden varit viktig att ha med i perspektivet.

- Vi känner att vi i och med det här samarbetet med EuroAccident har funnit en produkt som motsvarar Gymnastikförbundets förväntningar både vad avser kostnader för medlemmen och innehållet i jämförelse med andra liknande produkter, berättar Patrik Elisson vid Pensum och fortsätter:

     

- Det som är viktigt att ha i åtanke är att det handlar om planerad vård, till skillnad från akut som du kan ha rätt till i samband med ett direkt olycksfall. Här kan man förvänta sig hjälp till planerad vård inom en veckas tid.

 

Mer infomation under Gymnastikforum och på webben

Pensum kommer finnas på plats under Gymnastikforum. Då kan du få mer info om det nya försäkringsutbudet.

 

Via Gymnastikförbundets hemsida kan du läsa mer om försäkringens innehåll och villkor och teckna direkt med hjälp av Mobilt Bank-ID:

 

Privat Access Silver – Gymnast (gymnast, ledare, domare eller annan funktionär och medlem hos Svenska Gymnastikförbundet samt familjemedlem till medlem) 

Privat Access Silver - Elitgymnast  Du som är aktiv inom nationell elit (att du har tävlat på SM), internationell elit (att du har tävlat på NM, EM), världselit (att du har tävlat på VM, OS)

 

Om du har frågor kring denna eller andra försäkringar som Gymnastikförbundet erbjuder är du välkommen att höra av dig direkt till:

Gymnastikförbundet: Calle Myrsell, calle.myrsell@gymnastik.se

Pensum: Patrik Elisson: patrik.elisson@pensum.se

 

Publicerad: 2019-10-04

UPPTÄCK MER