VM-kvalet klart för Jonna och Jessica i Stuttgart

Jonna Adlerteg och Jessica Castles har tävlat klart i VM i Stuttgart och det fanns både toppar och dalar under dagens tävling.

Jonna blev med totalpoängen 49.099 bästa svenska. Sammanfattningsvis var det ett OK kval för båda två, med både riktigt fina serier, men också ett par missar.

 

- Det har varit så värt att komma tillbaka till mångkampen. Nu får se hur långt det räcker. Jag känner att jag är i bättre form än vad jag presterade idag, framförallt i barr och bom, berättar Jonna Adlerteg efter kvalet.

 

För Jonna började tävlingen bra med ett riktigt fint hopp.

 

- Jag är väldigt nöjd med hoppet, det var ett av mina bättre faktiskt och det blev en bra start på tävlingen, säger Jonna.

 

Sen var det dags för paradgrenen barr, där Jonna är med och konkurrerar i världstoppen. Tyvärr blev det ett fall på det första släppet i serien.

 


 

 

- I barr kändes det bra. Förutom fallet var det en bra serie. Det är ju svåra övningar så det är alltid en risk. Men jag tappade mycket poäng på det misstaget, säger Jonna.

 

Misstaget innebär också att det inte bli någon repris på bedriften från förra VM då Jonna var i final i just barr.

 

I bommen som alltid är en nervös gren höll hon sig kvar, men är själv lite missnöjd med serien. Fristående var sista grenen ut och här blev det nervöst, och det inte fanns utrymme för misstag. Det blev ett bra program med tanke på att hon inte har kört så många serier innan VM.

 

 

 

- Jag är nästan mer missnöjd med bommen än med barr, då det har sett så mycket bättre ut på träning. Men jag ska samtidigt inte ha för höga krav på mig själv. För ett halvår sedan hade jag inte trott att jag skulle köra igenom en mångkamp och vara bästa svensk, avslutar Jonna.

 

För Jessica inleddes tävlingen tufft. Hon kom inte lite fel i hoppet och underroterade tyvärr sin yourchenko helskruv vilket ledde till ett fall. Sen flöt det på bra, med en riktigt fin barrserie och en stabil prestation på bom, även om vissa moment blev lite vingliga. Tävlingen avslutades med fristående, där Jessica hade med sig en tredjeplacering från European Games i somras. Tyvärr blev det lite steg i landningarna på volterna vilket drog ned poängen något.

 

 

 


 

- Tävlingen tycker jag gick OK. Jag har inte haft den bästa uppladdningen inför VM med en stukad fot som gjorde att jag inte kunnat träna fullt ut i hopp och fristående. Jag är jättebesviken att jag ramlade på hoppet som inte alls är mig likt. Jag är mest nöjd med att jag lyckades samla ihop mig efter hopp och göra en helt OK barr- och bomserie. Nu vill jag bara tillbaka in i träningshallen igen och jobba vidare mot nya mål!, säger Jessica Castles

 

I morgon fortsätter kvalet för damer under VM. Först sent på kvällen vet vi hur långt dagens prestationer räcker i relation till kvalprocessen mot OS i Tokyo.

 

 

 

Jonnas poäng

Hopp: 13.433

Barr: 12.700

Bom: 11.033

Fristående: 11.933

Totalt: 49.099

 

Jessicas poäng

Hopp: 11.666

Barr: 12.066

Bom: 12.333

Fristående: 12.333

Totalt: 48.398

 

Här kan du se svenskornas serier:

https://www.facebook.com/events/2931947300364192/

Resultat

https://www.stuttgart2019.de/en/results/

Publicerad: 2019-10-04

UPPTÄCK MER