Svenskt i topp och många urhoppningar på världscupen i trampolin och DMT

Sviktande golv gjorde trampolinhoppningen extra utmanande i kvalet, i synnerhet på herrsidan, där höjden är högre och marginalerna mindre. På damsidan gjorde Lina Sjöberg en bättre tävling och inför morgondagens final i DMT ligger hon i topp.

DMT-kvalen inledde helgens världscup

Först ut var damernas kvaltävling i DMT och Lina Sjöberg inledde med sina två enklare hopp för att spara de svåraste till finalen. Därför var en första plats in i finalen verkligen inte självklar och Lina själv beskriver det så här:

- Många körde sina två bästa, jag har kvar mina och det är skönt. Att jag lyckas ta ledning på just dessa övningar, som jag inte tränat så mycket på den senaste tiden, känns extra bra. Det är ju dem här jag ska tävla på VM på - men då blir det lite svårare på allt.


För herrarna kan DMT-kvalet liknas vid stolpe ut. Jonas Nordfors slog i det blå skyddet och efter en extra videogranskning dömdes övningen bort trots att han kunde genomföra ett väldigt fint hopp. Marginalen var ungefär 2 cm och om det inte hade varit för misstaget hade han antagligen varit i final. Inte heller Gustav Tingelöf hade turen på sin sida idag. Hans förträning uteblev på grund av att schemaläggningen gjorde att den krockade med flera andra svenskars tävlingskval. Tillsammans med hög press gjorde det tyvärr att det inte fungerade för Gustav idag.

Kvaltävlingarna i individuell trampolin

Trampolinkvalet bjöd på oväntade utmaningar. Golvet under trampolinerna sviktade en aning vilket gjorde trampolinerna svajiga. Det märktes främst genom att ovanligt många hoppade ur sig och att gymnaster som normalt sett aldrig har vandringar idag var både här och var i luften. 

Måns Åberg kom trots förutsättningarna igenom sina serier och kunde genomföra 20 övningar. På grund av vandringar fick han ändra lite men kunde som sagt genomföra sina två serier. Det är ett steg i rätt riktning för Måns, som under året haft en del utmaningar med det mentala i stora Svårt mentalt i år, steg i rätt riktning, skönt ändå.

Jonas Nordfors crashade på träning för ungefär 3 veckor sen och har sen dess tampats med huvudvärk och stel nacke. Av den anledningen har han inte kunnat träna ordentligt. Det blev en fin obligatorisk serie men tyvärr urhoppning i den valfria serien.

På damsidan gjorde Lina Sjöberg en bättre tävling med personbästa i den valfria serien. Hennes totalpoäng 97,295 är hennes näst högsta någonsin. 

Samtliga resultat finns att se på denna länk.

SÖNDAGENS TÄVLINGAR

11:00-13:30 kval i synkron trampolin

16:30 final i DMT (damer)

Publicerad: 2019-10-05

UPPTÄCK MER