Silver till Lina Sjöberg i DMT-finalen på världscupen i Valladolid

Dagens finalpass i DMT blev en tät toppstrid där Lina Sjöberg slutade på andra plats bakom ryskan Aleksandra Bonartseva.

- Det gäller att landa i rutan. Lina hade råd att landa utanför rutan i ett av finalhoppen men inte i båda, säger förbundskapten Jenny Söderlund direkt efter tävlingen.

Det är lätt att bli bortskämd med höga placeringar när det handlar om Lina Sjöberg och DMT. Inför finalen låg hon i topp och även om båda kombinationerna i finalen gjordes riktigt bra så var det landningarna som fällde avgörandet. Lina hamnade utanför rutan i båda hoppen vilket gav för stora avdrag för att vinna idag.

- Jag roterade för långt idag och hamnade i fel vinkel. Det var inte fel på någon av övningarna. Faktiskt så var det snarare så att det kändes lite för bra. Jag fick till ett tryck som jag inte fått till på hela hösten och det gjorde helt enkelt att jag roterade fel, förklarar Lina. 

Hon är ändå nöjd med tävlingen och säger skämtsamt att det är lite roligt med ett första silver.

- Jag har bara guld och brons sen innan. Det är helt okej att förlora mot ryskan också, av alla de andra så är hon den bästa, fortsätter Lina.

Under förmiddagen tävlade även Jonas Nordfors och Måns Åberg i synkron trampolin. Tyvärr gjorde en urhoppning i första serien att de inte riktigt nådde de höga poängen. Killarna slutade på en 17:e plats av 28 startande.

Alla resultat från världscupen finns att se här.

Publicerad: 2019-10-06

UPPTÄCK MER