”Blew my mind” - härligt VM för David, Kim och Kalle i Stuttgart

David Rumbutis, Kim Wanström och Kalle Idesjö har idag tävlat i VM manlig artistisk gymnastik i Stuttgart och visat upp fina prestationer på tävlingsgolvet.

- Det har varit en riktigt bra tävling av killarna där Davids prestation ska lyftas lite extra idag. Han lyckas prestera nära sitt max i alla grenar och åker från VM med den högsta mångkampspoäng av alla i norden, sammanfattar landslagschef Jonas Juhl.

 

Supernöjd David Rumbutis

- Jag är supernöjd med tävlingen som gick jättebra, sammanfattar David Rumbutis från Stuttgart.

 

Det blev en bra start för David i räck, där han körde en snygg serie och kom bra in i tävlingen. Den känslan tog han med sig in i friståendet där han tävlade med bra självförtroende och fick en mycket fin poäng 13.666. David berättar att det ofta kan bli lite svajigt i bygel, men att det gick bra idag, något som han är mycket nöjd med. I ringarna kände han av en tumme lite grann, men tog sig även här igenom serien. Sen var det dags för specialgrenen hopp, som sett mycket bra ut på träning inför VM.

 


Stark insats i ringar av David Rumbutis. Foto: Filippo Tomasi. 

 

- It blew my mind! Det var riktigt, riktigt bra och jag är jättenöjd, kommenterar David sina hopp.

 

Och det ska han vara. Med den sammanlagda poängen 14.166 hamnar han högt i placeringarna. Exakt placering blir klart senare i kväll, när alla gymnaster tävlat klart. Sista grenen barr blev nervös men även den tog sig David igenom på bästa sätt och med sin totalpoäng blir han bästa nordiska gymnast under detta VM.

 

Här ser du Davids första hopp

 

 

Ny serie i fristående för Kalle

Kalle Idesjö tävlade liksom David i mångkampen och även han är nöjd med sin tävling i Stuttgart.

 

- Det känns riktigt bra och jag har gjort allt jag har kunnat och det har gått bra, berättar Kalle efter tävlingen.

 

Fokuserad Kalle genom hela tävlingen. Foto: Filippo Tomasi.  

 

När Kalle själv beskriver tävlingen gren för gren summerar han så här:

 

- Räck gick bra. Jag hade en liten miss i början, men det var inget mer med det utan bara att skaka av sig inför nästa gren som var fristående. Där har jag en ny serie som jag tävlade på för första gången och det gick jättebra och var kul. I bygel var det viktiga att känna känslan och komma igenom serien och det gjorde jag. Ringar gick jag igenom och det var skönt så jag kunde fokusera på de sista två grenarna hopp och barr där jag framförallt är jättenöjd med barrserien.

 

Kalle i barr.


 

 

Jämn och fin insats av Kim

Kim Wanström körde tre grenar på VM i Stuttgart, räck, fristående och bygel och det var en jämn och bra tävling rakt igenom.

 

Höga volter av Kim på VM. Foto: Filippo Tomasi.

 

- Det känns helt OK. Jag gick igenom alla serier utan stora misstag idag och som helhet är jag rätt så nöjd. Det som kunde gått lite bättre var friståendet där jag trampade utanför och hade lite steg i landningarna. Med räck och bygel är jag nöjd och körde bra serier, kommenterar Kim efter tävlingen.

 

Kim bygel.

 

 


 

Tränare och gymnaster tillsammans med Sten Schröder och Hans Westin från Catea. Catea som bidrar till att landslagskillarna kan fortsätta göra sina satsningar inom gymnastiken.

 

 

Davids poäng

Fristående: 13.966

Bygel: 12.733

Ringar: 12.600

Hopp: 14.533/13.8 (kombinerat 14.166)

Barr: 13.100

Räck: 12.766

Totalt: 79.698

 

 

Kalles poäng

Fristående: 13.600

Bygel: 9.466

Ringar: 12.866

Hopp: 13.366

Barr: 13.733

Räck: 12,166

Totalt: 75.197

 

Kims poäng

Fristående: 13.400

Bygel: 11.366

Räck: 12,233

 

 

Här kan du se killarnas serier:

https://www.facebook.com/events/2931947300364192/

 

Alla resultat från VM finns här:

https://www.stuttgart2019.de/en/results/

 

 

Publicerad: 2019-10-07

UPPTÄCK MER