Gräsroten delar ut 600 000 kr till ungdomsgymnastiken

I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomsgymnastiken 604 412 kronor från Svenska Spel. Totalt har 11 828 supportrar fördelat pengarna på 439 föreningar i landet.

Den gymnastikförening som får mest från Gräsroten i år är Tyresögymnastiken med sina 97 354 kronor, följt av Höganäs GF som får 24 682 kronor och Strömsnäsbruks GK som får 7 911 kronor.

Det är sjunde året i rad som Svenska Spel via initiativet Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Det är Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

– För en ideellt arbetande gymnastikförening, där sponsorer lyser med sin frånvaro, betyder dessa pengar oerhört mycket för oss. Det är vårt mål att kunna utnyttja de medel vi får genom Gräsroten till att fortsätta hålla en hög utbildningsnivå på våra ledare. Detta kommer sedan gynna föreningens gymnaster, som i slutändan får en kvalitativ och rolig träning, säger Anders Swalander, chefstränare i Tyresögymnastiken.

För att se hur fördelningen från Gräsroten ser ut för 2019 - sök i detta dokument.

– Svenska Spels Gräsroten gör en reell skillnad för idrottsföreningar i landet, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare. Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse. 


 – Heja ungdomsidrotten! Vi på Svenska Spel ser alltid fram emot den här tiden på året, när vi genom Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel. Att möjliggöra för fler barn och ungdomar att bli en del av den svenska idrottsfamiljen och komma i rörelse är otroligt viktigt. Gräsroten är ett av sätten vi väljer att dra vårt strå till den stacken.

 

Publicerad: 2019-11-18

UPPTÄCK MER