Barnsligt euforisk inför nytt uppdrag

I somras stod det klart att Pelle Malmborg är Gymnastikförbundets nya generalsekreterare och den 15 november började han sin nya tjänst på det nationella kansliet i Stockholm.

Du har varit en vecka på nya jobbet, hur skulle du beskriva den veckan?

 

- Jag skulle kunna sammanfatta mina intryck med tre ord, utveckling, engagemang och idéer. Under den här första veckan har jag har mötts av ett nationellt kansli som andas utveckling och som vill ligga rätt i vår samtid. Detta syns inte minst i vårt arbete med utbildningar och ledarskapsfrågor inom Svensk Gymnastik. Jag ser också ett stort engagemang hos de medarbetare jag mött, där alla verkligen gillar det vi håller på med.

 

Vad har du ägnat första veckan åt?

 

- Det har varit fullt fokus från dag ett. Jag har hoppat rakt in i en budgetprocess så på så sätt har det varit ett ganska internt fokus. Men budgetprocessen visar också att det inte råder brist på idéer, tvärt om. Här är det snarare vad vi mäktar med att genomföra som begränsar. Men detta är positivt, det visar på en organisation som ser möjligheter och vill utveckla Svensk Gymnastik och underlätta för föreningarna. Under veckan har jag såklart försökt träffa och prata med alla kollegor på kontoret och bland de andra förbunden som sitter i Idrottens Hus. Men jag har också hunnit med att besöka Olympic Camp, där vi hade två potentiella OS-deltagare med i form av Jonna Adlerteg och David Rumbutis.

 

Hur ser din plan för framtiden ut?

 

-Vi får inte glömma att det bara har gått en vecka, så någon helt klar bild finns inte färdig! Men med min bakgrund inom gymnastiken tillsammans med flera olika ledande befattningar inom näringslivet hoppas jag kunna bidra med kunskap och erfarenhet för att förverkliga alla de planer som finns. Jag kan konstatera att 2020 kommer bli en period som fokuserar på att komma till avslut i flera frågor. Det kommer bli ett bra avstamp mot den kommande strategin som stämman kommer fatta beslut om i april nästa år. Här vill jag passa på att flagga för att det externa bolaget Kantar-SIFO kommer skicka en undersökning till alla föreningar inom kort. Jag hoppas ni tar er tiden att svara på undersökningen, för era inspel till den framtida strategin är oerhört viktig. Det är ju för föreningarna och de aktiva som strategin finns till.

 

Avslutningsvis, vad kommer snurra i ditt huvud när du tar dig mot Malmö på fredag eftermiddag?

 

- Jag kommer ha med mig en skön känsla och övertygelse om att gympan har fantastiskt bra förutsättningar för fortsatt utveckling. Det här är en sådan energikick för mig personligen att jag är på gränsen till barnsligt euforisk inför uppdraget som ligger framför mig!

 


Publicerad: 2019-11-22

UPPTÄCK MER