Världscupskval i hopp, barr och räck

Under andra kvaldagen på världscupen i manlig artistisk gymnastik i Cottbus tävlade Kim Wanström, Karl Idesjö och Filip Lidbeck.

Första redskapet ut på andra kvaldagen var barr och Karl Idesjö (Hammarbygymnasterna) öppnade för Sverige med en jättefin barrserie. Han hann köra igenom nästan hela innan han hade ett fall i en tippelt. Poängen utan fallet kunde troligen räckt till en finalplats.

- Det var otur, det såg väldigt fint ut fram till fallet, säger Niklas Andersson som är tränare på plats på tävlingen.

Även Kim Wanströms (Hammarbygymnasterna) barrserie såg fin ut ända fram till slutet då han underroterade lite i avhopp och på grund av det satt i en hand och fick en poängs avdrag. Överlag höll barrkvalet hög nivå och trots fallen landade Karl på 20:e plats på poängen 12.566 och Kim på 28:e plats på poängen 11.300.

I hopp tävlade Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) och han genomförde två bra hopp. I första hoppet tog han ett steg utanför i landning, men det var egentligen det. I övrigt körde han stabilt och för Filip det handlar om att få upp svårigheten igen. 

- Det är bara 8 månader sen Filip drog av hälsenan. Han är helt klart på väg tillbaka. Han har presterat bra, åkt hit och gjort det han ska göra, säger Niklas Andersson.

Poängen blev 13.283 vilket räckte till en 18:e plats.

I räck kom Karl Idesjö igenom alla svåra övningar. I näst sista övningen innan avhopp ville han lite för mycket och det blev tyvärr ett fall. Det var kanske inte helt Kalles dag idag men hans svårigheter visar att han helt klart har potential att tampas om finalplats om han blir lite säkrare i sina övningar. Poängen i räck landade på 11.066 vilket resulerade i en 33:e plats.

Samtliga resultat finns på denna länk.

De svenska herrarna genomförde allt som allt en bra världscupstävling även om det tyvärr inte räckte till några finaler denna gång. För den som är nyfiken på finalerna ändå finns mer information på arrangörens hemsida.

Se killarnas tävlingsserier här:


Publicerad: 2019-11-22

UPPTÄCK MER