Snart börjar VM i trampolin och DMT 2019

I slutet av veckan är det dags för våra svenska gymnaster Lina Sjöberg, Jonas Nordfors, Måns Åberg och Oscar Smith att tävla på VM i trampolin och DMT. Tävlingarna går 28 nov-1 dec i Tokyo, Japan.

Den 28 november till den 1 december 2019 genomförs VM i trampolin och DMT i Tokyo, Japan. Tävlingen går i Ariake Gymnastics Centre som är helt nybyggd och klar precis innan VM.

Årets VM är ”stora” VM vilket innebär fullt program med lagtävlingar i alla discipliner samt den nya ”all-around”-lagtävlingen där poängen för trampolin, synkron, DMT och tumbling räknas samman. Det testades under förra året och tas nu upp som permanent inslag på VM-programmet. Förutom att VM är en stor tävling i sig är detta VM även en del av kvalprocessen inför OS 2020 samt World Games 2021.

För Sverige tävlar: 

  • Lina Sjöberg, Uppsala GF, Individuell trampolin och DMT
  • Jonas Nordfors, Upplands Väsby GK, Individuell trampolin och DMT
  • Oscar Smith, TK Levo, Individuell trampolin
  • Måns Åberg, Upplands Väsby GK, Individuell trampolin

Gymnastikförbundets kommunikation

Följ tävlingarna genom vår nyhetslista för VM i trampolin och DMT 2019. Här finns även generell information om tävlingen samt tävlingsschema, resultat och streaming.

På Facebook kan du följa delegationen genom deras egen sida Svensk Trampolin - landslaget ute på tävling eller genom förbundets Facebookevenemang för tävlingen.

Publicerad: 2019-11-25

UPPTÄCK MER