Lina Sjöberg i topp inför VM-finalen i DMT

VM-kvalen i DMT och trampolin är nu genomförda för våra svenska gymnaster. Det var överlag fina insatser och en mycket nöjd förbundskapten.


Lina Sjöbergs uppladdning på plats på VM i Tokyo har inte varit optimal. Stukade tår gjorde att hon inte kunde träna på sina kombinationer på plats i Japan under dagarna före tävlingen. Under förträningen för dubbel mini-trampolin (DMT) kunde hon köra igenom sina tävlingskombinationer och i övrigt fick hon helt enkelt gå på rutin.

Linas första kombination gav 34,500 i poäng och den andra 35,500. Så med 70,000 placerade sig Lina direkt i topp och där ligger hon kvar inför söndagens DMT-final.

- Det var 100% idag. Jag är imponerad, säger förbundskapten Jenny Söderlund om Linas insats. Vidare fortsätter Jenny med att de är oerhört nöjda med de svenska gymnasternas DMT- och trampolinkval. Under hennes år som förbundskapten är det första gången som ingen hoppar ur sig eller behöver avbryta en övning i VM-sammanhang.

På herrsidan tävlade Jonas Nordfors i DMT och efter ett poängavdrag i en övning och ett steg i ena landningen hamnade han precis utanför finalen. Oturligt, då Jonas hade både kapaciteten och formen idag. Däremot står det klart att han kvalificerat sig till World Games 2021. Han är den första herren sen 2005 som deltar på World Games i DMT.

 


Jonas Nordfors. Foto: Michael Driscoll

Trampolin-kvalet för svenskarna

Samtliga svenska gymnaster gjorde stabila insatser i kvaltävlingarna i trampolin. För Lina Sjöbergs del räckte det inte hela vägen till semi idag och hon landade drygt 2 poäng under personligt rekord på 95,640. För Jonas Nordfors del höll formen även i trampolin och han slog nytt personligt rekord i mästerskapssammanhang på 108,415. Det var ungefär en halv poäng för lite för att ta sig vidare till semifinal.

Måns Åberg tävlade på sitt sjätte VM och idag var första gången han kunde genomföra båda sina serier - en stor lättnad för Måns att ha vunnit över VM-hjärnspökena. Han landade på poängen 102,315. Sist ut bland herrarna var Oscar Smith som höll på att hoppa ur sig i första serien men som lyckades rädda upp det. Det kostade honom dock i poäng och han var besviken efter tävlingen då han flera gånger tidigare varit uppe i den poäng som idag hade räckt till semifinal. Han slutade på 105,495. Som lag fick herrarna ihop 316,225 vilket resulterade i en 11:e plats i lagtävlingen i trampolin.


Måns Åberg. Foto: Michael Driscoll


Oscar Smith. Foto: Michael Driscoll

Se filmer från några av kvalen här.

Samtliga resultat från VM-kvalen finns att se här.

DMT-finalen för damer går kl 06:00 (svensk tid) på söndag 1 dec. Finalen kommer att streamas på FIG:s YouTube-kanal.

Publicerad: 2019-11-28

UPPTÄCK MER