VM-GULD till Lina Sjöberg i dubbel mini-trampolin

Med liten marginal och en riktigt spännande final, där läget länge var ovisst, tog Lina Sjöberg från Uppsala GF för andra året i rad hem VM-guldet i DMT.

Det var en sammanbiten Lina Sjöberg som gick in på tävlingsgolvet inför finalen. På förhand var finalfältet jämnt och det var tvunget att sitta idag för att hålla hela vägen. Finalen blev dock en utmaning för flera gymnaster och även om Lina inte hade sitt livs tävling räckte det till VM-guld - ett kvitto på att hon håller hög nivå.

- Jag är nästan gladare i år än förra året. Då kände jag att jag hade det, men nu blev det missar och jag trodde inte att det skulle gå, men det gjorde det! säger en märkbart lättad och glad Lina Sjöberg på telefon från Japan.

Första kombinationen hade hög svårighet och Lina såg glad ut över att stå på fötterna efter att ha genomfört en miller, dubbel med trippelskruv. Hon fick inte med sig tillräckligt med kraft in i övningen men räddade upp ett potentiellt fall och landade på fötterna, men utanför röda rutan, vilket ger poängavdrag.

- Jag fick inte med mig tillräckligt med fart, den här DMT:en är mjukare än jag gillar, och i luften tänkte jag att nu landar jag på mage. Men jag slängde ner fötterna och det var precis så att jag var glad att ens stå upp, kommenterar Lina.


Foto: Jonas Heiman

Första kombinationen gav 34.300 i poäng och var första omgångens andra bästa poäng. Ändå trodde Lina att hoppet var ute. Men ju längre in i andra omgången av finalen som fortskred desto mer av självförtroendet kom tillbaka.

- Det var så många av tjejerna som gjorde missar och tillslut kände jag att det kommer att gå ändå om jag bara får till min andra kombination, fortsätter Lina.

Den andra kombinationen genomförde hon snyggt och även om landningen inte blev perfekt räckte den för att ta hem guldet. Marginalerna var ytterst små och Lina vann på poängen 69.000 framför Dibb Bronwyn från Nya Zeeland (68.800) och Bonartseva Aleksandra från Ryssland (68.200).


Publicerad: 2019-12-01

UPPTÄCK MER