Lättsam träning på Seniormässan

Programmet Lättsam träning fick fin uppmärksamhet på Seniormässan tidigare i höstas.

Gymnastikförbundet var på plats på mässan i Stockholm och nyfikna besökare fick ställa frågor och prova på programmet. Från Gymnastikförbundet deltog Calle Myrsell och Elisabeth ”Bettan” Dahl som var aktiva vid flera tillfällen under mässdagarna.

 


Många nyfikna seniorer på mässan, här i samspråk med Calle Myrsell från Gymnastikförbundet. Foto: Ahmed Al-Breihi.

- Det är jätteviktigt att fler får ta del av träningsprogrammet Lättsam Träning som vi har tagit fram i samarbete med PRO och Korpen. Det är bra att vi visar vårt program på just seniormässan där vi når ut till helt rätt målgrupp. Dessutom är det roligt att vi är de som sticker ut under mässdagarna med prova på att vara aktiv på riktigt, när det är många som pratar om vikten att vara aktiv, säger Irene Samuelsson från Gymnastikförbundet och en av initiativtagarna till Lättsam Träning och fortsätter:

 

- Många vill vara aktiva, men behöver ändå en puff framåt för att komma igång och då kan det vara bra med en massa färdiga övningar och olika program som man kan följa. Många mässdeltagare visade respons och var nyfikna på programmet. Några vågade också vara med när vi körde Sittgympa på riktigt i montern hos PRO.

 


Kom igen, nu kör vi! Lättsam träning på Seniormässan. Foto: Ahmed Al-Breihi.

 

Programmet har tagits fram i samarbete med PRO och Korpen och riktar sig mot seniorer och äldre. Läs mer om Lättsam träning här.

 

 

Lättsam träning finns att köpa här hos SISU Idrottsböcker.

 

 

 

 

Publicerad: 2019-12-12

UPPTÄCK MER