Ny ledning för trampolinlandslaget

En bild

Från och med årsskiftet 20/21 kommer en ny ledaruppställning att driva landslaget i trampolin vidare. Jenny Söderlund lämnar posten som förbundskapten och ersätts av Jonas Heiman.

- Jenny Söderlund har gjort ett strålande arbete som förbundskapten genom alla år. Jenny har själv uttryck att hon är klar och önskar att lämna över ansvaret för att istället fokusera på andra delar inom trampolin, berättar landslagschefen Jonas Juhl.

Perioden som Jenny har lett landslaget har varit oerhört framgångsrik sett till idrottsliga resultat, där Lina Sjöbergs VM-guld 2018 och 2019 givetvis utklassar det mesta, men även Jonas Nordfors silver på EM 2018 och Felix Holgerssons och Oscar Smiths finalplats i synkron hoppning på VM 2018 är strålande bedrifter.

Jennny under EM i Baku 2018

- Glädjande är även att perioden har kännetecknats av att nästan alla har fortsatt satsa, vilket gör att vi har ett starkt, rutinerat och krävande seniorgäng där genomsnittsåldern har höjts markant de senaste åren. Det har varit ett viktig fokus för Jenny och jag är säker på att hennes prestigelöshet, vilja att lyssna och intention att engagera alla har bidragit. Det är något vi tar med och försöker föra vidare på bästa sätt. Vi är många som är skyldiga Jenny ett stort tack för hennes insats, säger Jonas och fortsätter:

- Samtidigt känner vi oss trygga inför framtiden och får i Jonas Heiman en förbundskapten som vet vad det innebär och som är redo att växla upp från den nuvarande roll som junioransvarig. Genom att förändra landslagsledningens struktur och sammansättning är det intentionen att kunna bidra ännu bättre framåtriktat inom områden vi ser att vi haft svårt att mäkta med.

Det nya teamet kommer bestå av:

· Förbundskapten, Jonas Heiman

· Landslagstränare senior, Per Holgersson

· Landslagstränare junior, Niklas von Heideman

· DMT- och synkronansvarig, Ulf Andersson

· Fysio och fysansvarig, Petra Källman Navier

Jonas uppdrag är på fyra år och övriga i landslagsledningen har tvååriga uppdrag.

- Det är ett stort förtroende jag fått från förbundet och jag med spänning ser fram emot detta. Jag ser även mycket fram emot att få jobba med mina nya kollegor och tillsammans med dem skapa bästa möjligt förutsättningar för landslagets verksamhet. Vi skall givetvis fortsätta att driva planerade aktiviteter men ett lika viktigt uppdrag blir att ständigt förbättra förutsättningarna för gymnasterna som individer och grupp att utvecklas på bästa sätt. Det kan vi bara göra i samförstånd med hemmatränare och genom öppenhet och inkludering. Under början av nästa år vill vi gärna presentera plan, aktiviteter och tankar för detta arbete, säger Jonas Heiman.

Stort grattis och lycka till!

Publicerad: 2020-02-04

UPPTÄCK MER