Patrick Dahl är Årets Ledare!

En bild

Varje år utser Gymnastikförbundet Årets Ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Patrick Dahl, från GK Motus-Salto i Malmö som får utmärkelsen.

I den långa motiveringen beskrivs Patrik som en person med massor av energi, en energi som har stor tendens till att smitta av sig till såväl tränarkollegor som gymnaster i alla olika åldrar, både i den egna föreningen men också på tävlingsgolvet. Han har också visat upp en viljekraft och framåtanda som imponerar.

Patrick är sedan två år anställd tränare i Malmöbaserade GK Motus Salto. Han är tränare inom truppgymnastiken för allt från yngre barn till USM-, JSM- och SM-och landslagssatsande gymnaster. Han tränar både killar och tjejer och beskrivs som en riktig glädjespridare, med ett stort engagemang och hjärta. En av styrkorna i Patriks ledarskap är att han ser alla. Han anpassar alltid träningen efter gymnasternas olika nivåer, ger ”credd” och feedback till alla och glömmer inte bort de som är skadade och tvingas vara vid sidan om.

Grattis Patrick! Vad betyder utmärkelsen för dig?

- Jag är väldigt stolt och enormt tacksam. Jag vill samtidigt gärna poängtera att all framgång inte bara är en "one man army". I Motus-Salto jobbar vi mycket inom tränar-teams, och hur vi kan använda allas olika kompetenser, och vi tror på att detta leder till större motivation för alla ledare.

Vilka är dina styrkor som ledare? Både i relation till gymnasterna du tränar, men även som ledare i vidare bemärkelse?

- Alltid svårt att säga sånt om sig själv, men jag skulle vilja säga att jag bryr mig mycket om att gymnasterna trivs och känner att de har ett mål med träningen oavsett vilken nivå de är på. Jag är alltid förberedd inför träningen, och tror på att en synlig planering till både gymnaster och tränarkollegor, gör att vi tillsammans kan flytta ribban högre upp. Jag försöker alltid visa att gymnastiken är världens bästa sport, och även när det är tufft, påminna om varför vi gör som vi gör.

Avslutningsvis, vilket är ditt främsta råd till andra ledare?

- Var nyfiken på idrotten och utvecklingen. Bry dig om gymnasterna och dina tränarkollegor. Var noggrann med tanken, varför gör vi som vi gör, finns det nåt sätt vi kan göra det bättre på.

Utmärkelsen kommer delas ut vid lämpligt tillfälle framöver, då även checken på 10 000 kronor lämnas över till Patrick!

Stort grattis!

Publicerad: 2020-02-10

UPPTÄCK MER