Ta hemmaträningen till nästa nivå med Styrkeutmaningen

En bild

Allt fler måste på grund av spridningen av covid-19 träna hemma. Vi vet att det kan vara svårt att hålla motivationen uppe och nu presenterar Gymnastikförbundet tillsammans med Charles Fritzén – Styrkeutmaningen!

Styrkeutmaningen är ett webbaserat styrkepass som sker i Zoom och Google-Drive där du tävlar mot dina lagkamrater. Det hela går ut på att på snabbast tid bli klar med ett bestämt styrkeprogram. För att göra det extra roligt läggs en taktisk dimension till där deltagarna kan lägga till extrarepetitioner till sina motspelare för att öka chanserna till en bra placering.

- Jag vet att genom att lägga till den extra nerven i träningspasset så kommer du få ett mycket mer effektivt och roligt styrkepass, jämfört med om du bara skulle köra igenom ett utskickat program, berättar Charles Fritzén som ligger bakom programmet.

Programmet innebär:
• Du kommer träna hårt

• Ni kommer träna med varandra men samtidigt mot varandra

• Inga redskap behövs

• Styrke- och konditionsträning kombineras

Spelet fungerar för de alla flesta inom svensk gymnastik, oavsett om du tränar gruppträning, parkour eller inom någon av alla de olika tävlingsdisciplinerna. Övningarna är välkända och kan anpassas efter ålder och nivå.

I filmen nedan får du en snabbguide kring hur Styrkeutmaningen fungerar:

Charles är en välkänd profil inom svensk truppgymnastik. Han har haft en framgångsrik karriär i Brommagymnasterna och varit med på ett flertal NM och som landslagsgymnast på EM. Vissa känner säkerligen igen honom från SVT där han de senaste åren kommenterat SM i truppgymnastik under SM-veckan.

Idag bor Charles i England där han arbetar som personlig tränare. Sedan i mars är han också landslagstränare för det brittiska trupplandslagets damer på både junior- och seniorsidan.

- Truppgymnastiken i England är på gång och nivån är bättre än jag förväntade mig, kommenterar Charles på frågan hur han tror det kommer gå på kommande EM.

En styrkeutmaning där alla kan vara med
Om du och ditt lag vill testa och köra Styrkeutmaningen skickar du ett mail till utmaning@gymnastik.se, då får du instruktioner kring hur det funkar och vad ni behöver göra för att komma igång.

Om intresset blir stort planerar vi för en tävling mellan olika lag och discipliner under december månad. Mer information om upplägget kommer, men tanken är att köra tävlingen i olika åldersklasser och svårighetsnivå.

Är ni intresserade av att vara med? Skicka ett mail till utmaning@gymnastik.se! Eller varför inte skicka iväg en utmaning till en annan förening?

Mer info om Styrkeutmaningen hittar du här.

Publicerad: 2020-02-17

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer