Välkommen till Gymnastikförbundet: Karin Tholin

En bild

Nu är det klart att Karin Tholin blir den nya chefen på avdelningen Omvärld & Utveckling på Gymnastikförbundet! Hon börjar sin tjänst under februari månad 2021 och kommer närmast från rollen som sportchef i Askim Billdals Gymnastikskola.

- Att få vara en del av Gymnastikförbundets nationella kansli, hjärtat i verksamheten, och få möjlighet att leda teamet Omvärld & Utveckling är ett drömjobb för mig! Jag brinner för gymnastiken och utvecklingsfrågor och jag inspireras av att arbeta med engagerade och drivna människor. Jag ser fram emot att vara en del av ett förbund som i mina ögon arbetar visionärt, respektfullt och samtidigt visar handlingskraft i viktiga frågor, berättar Karin.

Karin bor med sin man, två barn och en hund i Särö söder om Göteborg och kommer veckopendla till Stockholm, även om det initialt troligen kommer ligga reserestriktioner med anledning av Covid-19. Hon har ett långt och genuint intresse för gymnastiken.

Berätta om dig själv och din bakgrund:

- Min bakgrund i gymnastiken började som barn då jag tränade artistisk gymnastik i dåvarande föreningen AGF Örebro. Bom var min favoritgren och jag gillade att träna men också tävlingsmomentet. Gymnastikträningen har varit positiv på många sätt, om inte annat stärkte det självförtroende och gav mig en identitet som var värdefull. Glädje, samhörighet och mångåriga vänskapsband är annat jag tagit med mig från min aktiva tid som gymnast. I tonåren började jag som tränare och fortsatte i ledarrollen när jag senare flyttade till Lund för att plugga. Jag utbildade mig tidigt till domare då jag var intresserad och ville vara med och utveckla idrotten. Efter studietiden blev det arbete på AB Volvo och jag engagerade mig i ABGS, min nuvarande förening. I många år har jag varit ideellt engagerad, främst inom tävlingsgymnastiken samt styrelsearbete och jag trivs verkligen i ”gympafamiljen”. Sedan 2014 har jag arbetat som sportchef i ABGS och det är med glädje som jag kan titta i backspegel och se den utvecklingsresa som vi som förening har gjort tillsammans, berättar Karin.

Vilka är dina styrkor och vad tror du att du kommer kunna bidra med i din nya roll?

- Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet från många år i ledande befattningar inom industrin samt från olika roller inom gymnastikrörelsen. Jag är driven, nyfiken, vågar ifrågasätta och vill se saker hända. Jag vill vara med och stärka gymnastikens position i samhället och ge ännu fler möjlighet till livslång rörelseglädje och gemenskap, avslutar Karin.

Varmt välkommen Karin!

Publicerad: 2020-02-29

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer