Nytt kompensationsstöd till följd av coronapandemin

Den 15 november öppnar RF upp för ansökningar om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen avseende perioden 1 juli – 31 september. Regelverket är i stort detsamma med några konkreta förändringar jämfört med i våras.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Riksidrottsstyrelsen beslutade på tisdagskvällen om ramar och principer för att söka stöd för andra halvan av 2020.

Stödet för höstterminen 2020 kommer att delas upp i två ansökningsomgångar. Mellan den 15-26 oktober kommer man att kunna ansöka om kompensationsstöd för kvartal 3 och i mitten av januari öppnas ansökningarna upp för kvartal 4.

Föreningar kan liksom i våras söka stöd för förlorade intäkter eller merkostnader med anledning av coronakrisen. Det övergripande syftet med stödet är förbund och föreningars fortsatta överlevnad. Det exakta regelverket kommer att publiceras på RF:s hemsida inom kort.

För att underlätta för föreningarna inom Svensk Gymnastik bjuder Gymnastikförbundet in till ett webbinaruim där vi går igenom reglerna och hur man ansöker om stöd.

Det behövs ingen anmälan till webbinariet utan du kan direkt ansluta med länken nedan.

Anslut till Microsoft Teams-möte

Publicerad: 2020-03-02

UPPTÄCK MER