Gymnastikförbundet ställer in alla nationella tävlingar resten av året

En bild

Med anledning av det allmänna läget kring smittspridningen av Covid-19 har Gymnastikförbundet valt att ställa in alla nationella tävlingar resten av året.

I dagsläget har fem regioner skärpta allmänna råd, något som påverkar möjligheten att genomföra tävlingar i dessa regioner. Restriktionerna ligger just nu fram till den 17 november i Uppsala och Skåne och till den 19 november i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.

Med hänsyn tagen kring arrangörernas möjlighet att planera tävlingar och ekonomin kring dessa har Gymnastikförbundet idag tagit det mycket tråkiga beslutet att ställa in alla nationella tävlingar fram till årsskiftet. Det finns stor risk att ytterligare regioner kan komma att omfattas av skärpta råd, samt att restriktionerna förlängs i tid. Ytterligare bakgrund till beslutet är att gymnasterna behöver sportsliga förutsättningar för att delta och prestera på tävling och just nu ska många av gymnasterna inte träna utifrån de skärpta råden.

- Det är givetvis ett väldigt tråkigt beslut vi har fattat idag och vi känner med alla som har sett fram emot att tävla och de som har investerat själ och hjärta i att få dessa tävlingar på plats. Vi vet att såväl kommittéer som arrangörsföreningar ha lagt ned mycket arbete och vi vill rikta ett stort varmt tack till dem, säger GS Pelle Malmborg.

Tävlingarna som ställs in är:

Trampolin

28-29 nov - UVGK Cup i Upplands Väsby (Upplands Väsby GK)

Truppgymnastik

7-8 nov - Rikstvåan Dam, Herr & Mixed 13år och äldre - Digital tävling

21-22 nov - JSM i Halmstad (Halmstad Frigymnaster)

12-13 dec - USM i Lund (Lugi GF)

Kvinnlig artistisk gymnastik

14-15 nov - RC & Challenge i Stockholm (All Star Gymnastics)

21 nov - Höstpokalen i Vänersborg (Vänersborgs GF)

Rytmisk gymnastik

14-15 nov - SM ind. + JSM DTQ & Trupp i Uppsala (GF Uppsalaflickorna)

5-6 dec - JSM ind. + SM DTQ & Trupp i Örnsköldsvik (Örnsköldsviks GK)

Aerobic Gymnastics

28-29/11 - RC, USM, JSM och SM i Staffanstorp (Perform Aerobic Gymnastics Club)

Publicerad: 2020-03-11

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer