Skärpta allmänna råd i Jämtland

En bild

Folkhälsomyndigheten har i samråd med smittskyddsläkare i Jämtland fattat beslut om skärpta allmänna råd.

De regionala restriktionerna i Jämtlands län gäller från och med idag till den 13 december. Av de sju restriktionerna som är möjliga att införa regionalt valde man i Jämtland att införa två av dem:

undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel och
om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.
För gymnastikens del innebär detta att vi behöver anpassa våra träningar så att alla deltagare kan hålla 1,5 meters avstånd till varandra, vilket innebär att övningar där passning behövs inte kan genomföras under denna period.

Det är med andra ord fortfarande tillåtet att genomföra träningar i Jämtland men med stora begränsningar. Det viktigaste är alltså att man genom hela träningen alltid kan hålla ett avstånd till andra, framförallt till andra vuxna, på minst 1,5 meter. Föreningarna behöver tänka på att man har ett ansvar för att alla deltagare håller avståndet före, under och efter träningarna, dvs. även när man kommer till träningarna och när man lämnar träningarna.

Förlängd tid för allmänna råd i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland

Sedan tidigare har Stockholm, Västra Götaland och Östergötland skärpta allmänna råd. Idag förlängde Folkhälsomyndigheten dem till den 13 december.

Mer info om de regionala restriktionerna hittar du här.

Publicerad: 2020-03-18

UPPTÄCK MER