Uppdaterad information kring Covid-19 och hur det påverkar Svensk Gymnastik

En bild

Utifrån regeringens beslut i fredags har Gymnastikförbundet uppdaterat informationen på webben kring vad som gäller för Svensk Gymnastik.

Regeringen har beslutat om att det max får vara 8 personer vid en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning och att det ska vara vägledande för alla verksamheter i Sverige. Av den anledningen rekommenderar Gymnastikförbundet att ingen verksamhet med fler än 8 personer bör genomföras någonstans i Sverige. Barn och unga födda 2005 eller senare är dock undantagna från den begränsningen.

Just nu finns det dessutom lokala allmänna råd i de flesta regioner som begränsar möjligheterna till träning ännu mer. Läser mer om de lokala restriktionerna här.

- Det är en mycket allvarlig situation vi befinner oss i. Även om det är oerhört smärtsamt att behöva ställa in träningar och annan verksamhet så behöver vi inom Svensk Gymnastik nu ta vårt ansvar. Det är också viktigt att de grupper som fortsatt får träna håller på de rekommendationer som gäller kring avstånd och passning, säger generalsekreterare Pelle Malmborg och fortsätter:

- Jag vet att vi alla vill kunna träna som vanligt, men just nu är det inte läge att söka kryphål i rekommendationerna utan vi behöver alla göra det vi kan för att minska spridningen av Covid-19.

Publicerad: 2020-03-21

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer