Fem snabba frågor till Christel Attermalm från Gymnastikförbundet Syd och Lingvallen!

Porträttbild av Christel Attermalm, bildtext 5snabba till Christel Attermalm

Vi vill uppmärksamma några olika personer inom Gymnastikförbundet och Svensk Gymnastik där vi synliggör några prioriterade områden och roller genom att ställa fem snabba frågor till dem.

Idag är det Christel Attermalms tur att få de fem snabba frågorna. Christel är kommunikationsansvarig för Gymnastikförbundet Syd och Lingvallen.


Vem är du, vilken bakgrund har du?

Jag heter Christel Attermalm och har hållit på med gymnastik i hela mitt liv i olika roller. Jag har själv tränat truppgymnastik, varit ledare, suttit i föreningsstyrelse och i Trupptävlingskommittén i Skåne. Min man och 3 barn (vuxna numera) har alla delat mitt gympaintresse, så därav har jag också varit och är fortfarande en engagerad gympamamma.

Det har också blivit många tävlingar i rollen som speaker och tävlingsledare. Det roligaste och mest utmanande uppdraget jag haft var 2017 när Engelholms-gymnasterna arrangerade USM på Lingvallen och jag var tävlingsledare när Lilla Sportspegeln skulle sända hela tävlingen live.

Sedan 20 år tillbaka har jag haft förmånen att ha gymnastiken som mitt arbete. Så sammanfattningsvis består hela min bakgrund och mitt liv kort och gott av Gymnastik.


Vad är din roll inom Svensk Gymnastik?

Jag arbetar på Gymnastikförbundet Syd och Lingvallen som kommunikations-ansvarig och är adjungerad sekreterare i Region Syds styrelse. Jag är även ansvarig för våra tävlingskommittéer i Syd och utbildad barnrättsstrateg.


Vad är det som driver dig i ditt uppdrag/din roll?

Jag drivs av förmånen att få vara med och påverka, tycka till och utveckla Svensk Gymnastik. Att jag får möjligheten att stötta och hjälpa alla föreningar och kommittéer i Syd med deras arbete för att skapa en så bra verksamhet som möjligt. Speciellt ligger värdegrundsfrågor och barnkonventionen mig varmt om hjärtat och här drivs jag av projekt som bidrar till att vi alla inom Svensk Gymnastik får en samsyn och tillsammans kan hjälpa våra föreningar att forma sin verksamhet, prata om och lyfta dessa viktiga frågor.

Energi får jag av alla möten jag får uppleva på Lingvallen, med sprudlande glada gymnaster, ledare, utbildare och många andra.


2020 blev att ganska tungt år för många, finns det något positivt som du tar med framåt?

Hur bra vi varit på att snabbt ställa om och så fantastiska och kreativa våra föreningar varit med att hitta nya lösningar och bedriva verksamhet på ett så säkert sätt som möjligt.

Framåt ser jag en fortsättning med mer digitala möten varvat med fysiska. Jag tror det möjliggör för fler att engagera sig ideellt i exempelvis kommittéer eller styrelser, då digitala möten är tidsbesparande.


Hur ser 2021 ut för dig?

Just nu hoppas jag att alla så snart som möjligt ska få komma i gång med sin träning igen. Jag är orolig för vilka konsekvenser det innebär, inte bara för det fysiska välmående utan även det psykiska, när all tillhörighet och sammanhang nu inte existerat på väldigt länge.

Jag ser fram emot när vi alla kan ses igen, på möten, i olika föreningsprojekt och på tävlingar, men framför allt längtar jag tills vi kan ha läger och utbildningar igen, så att Lingvallen återigen fylls av glada gymnaster och ledare.

Tack Christel!

Publicerad: 2021-03-17

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer