Fem snabba frågor till Therese Flemström från Gymnastikförbundet

Therese Flemström gör segertecknet bildtext: 5 snabba frågor till Therese Flemström

Vi vill uppmärksamma några olika personer inom Gymnastikförbundet och Svensk Gymnastik där vi synliggör några prioriterade områden och roller genom att ställa fem snabba frågor till dem.

Idag är det Therese Flemstöms tur att få de fem snabba frågorna. Therese är utbildningskonsulent på Gymnastikförbundet.


Vem är du, vilken bakgrund har du?

Jag är uppvuxen i Segeltorp i Stockholm och har varit gymnast och tränare inom rytmisk gymnastik i SOL. Vi var även ett gäng som gick över och tävlade i fristående i truppgymnastik i några år efter att vi slutat med Rytmisk gymnastik, det var skoj! Jag är utbildad till idrottslärare med inriktning folkhälsovetenskap på GIH och började jobba på nationella kansliet 2011. Utöver jobb så gillar jag löpning, att vara ute i naturen och trädgårdsarbete.

Vad är din roll inom Svensk Gymnastik?

Jag jobbar med utbildningsfrågor på avdelningen Stöd och service och är även involverad i vårt utbildningsprojekt där mitt största fokus just nu är de nya kurserna i truppgymnastik samt övergången från projekt till ordinarie verksamhet när kurserna äntligen lanseras ute i våra regioner.

Vad är det som driver dig i ditt uppdrag eller roll?

Att alla som vill hålla på med gymnastik i någon form ska ha tillgång till välutbildade ledare som efterlever det som Svensk Gymnastik står för. Våra kurser baseras på forskning och innehåller mycket praktiska tips till ledaren. Vi har också kommit långt i arbetet med vårt ledarskap och hur vi ska vara mot varandra, oavsett vilken roll du har, och det är jag jättestolt över att vi fått in i våra kurser. Det är också roligt att gymnastiken ligger i framkant vad gäller att digitalisera våra utbildningar och utbildningsmaterial, det känns jättekul att vara med i det arbetet.

2020 blev att ganska tungt år för många, finns det något positivt som du tar med framåt?

Ja, faktiskt flera saker. Dels hur snabba vi inom Svensk Gymnastik är på att ställa om i flera led, där jag är väldigt imponerad över drivet hos våra föreningar och ideella ledare. För egen del har vi fått ännu mer bekräftelse på att det fungerar att utbilda digitalt, även om vi såklart längtar efter att träffas. Det har lett till att vi fortsatt framöver, efter denna pandemi, kommer att erbjuda vissa av våra utbildarledda kurser digitalt.

Hur ser 2021 ut för dig/er?

Fokus kommer vara att implementera våra nya kurser i truppgymnastik, det är inom den disciplinen de allra flesta ledare går utbildning i hos oss. Därutöver kommer vi jobba vidare med kvalitetssäkring av våra kurser, både nya som lite äldre, samt att kompetensutveckla och stötta våra ca 200 utbildare som gör ett fantastiskt jobb ute i regionerna. De möter tillsammans ca 8 000 ledare årligen, så de är en av våra viktigaste nyckelpersoner i att förmedla det som Svensk Gymnastik står för.

Tack Therese!

Publicerad: 2021-04-14

UPPTÄCK MER