Johanna Sarri är Årets ledare!

Johanna Sarri

Varje år utser Gymnastikförbundet Årets ledare. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Johanna Sarri från GK Norra Norden i Kiruna som får utmärkelsen.

Motiveringen till utmärkelsen som beslutas av Gymnastikförbundets styrelse är:

”Årets ledare är en positiv förebild för Svensk Gymnastik genom sitt engagemang i föreningens utvecklingsarbete ”prestationsinriktad föreningsmiljö” samt genom övrigt föreningsarbete i enlighet med gymnastikens utvecklingsmodell och uppförandekod. Johannas goda ledarskap visar en tydlig framåtanda som skapar glädje, nyfikenhet och engagemang såväl i sina egna grupper som i hela föreningen. Att Johanna jobbar för en härlig gemenskap och inkludering har resulterat bl a i uppstart av breddverksamhet för både basic- och pojkgymnastik. Framtida planer finns också för uppstart av fler grupper med fokus på att träna för att träna och att träna för ett aktivt liv. Vi är stolta över att utse Johanna Sarri till Årets ledare 2020.”

Johanna Sarri, 33 år, är en uppskattad aktivitets- och organisationsledare i GK Norra Norden i Kiruna. Hon började själv träna gymnastik som 5-åring och har tränat både truppgymnastik och artistisk gymnastik. När hon var 15 år gammal började hon som ledare i föreningen och hennes stora drivkraft är att möjliggöra gymnastik och rörelse för så många barn och ungdomar som möjligt som inte tävlar.

I dagsläget tränar hon en grupp tjejer i artistisk gymnastik och en grupp killar i truppgymnastik.

Hon har även genom åren haft olika uppdrag som förtroendevald i föreningens styrelse, där hon från och med i år axlar rollen som vice ordförande. Johanna engagerar sig även i gymnastiken på regional nivå och är sedan några år tillbaka sekreterare och ledamot i Gymnastikförbundet Norrs Trupptekniska kommitté.

Grattis Johanna! Vad betyder utmärkelsen för dig?

Jag är både jätteglad och jätteförvånad. Jag känner mig uppskattad som ledare och det är kul att det är fler som uppskattar mitt jobb.

Vilka är dina styrkor som ledare?

Jag skulle säga att det är mitt engagemang för föreningen och gymnastiken – jag tycker det är så roligt! Genom att sprida glädje till gymnasterna har jag också lyckats med att få dem att stanna länge.

Vilket är ditt främsta råd till andra ledare?

Involvera barnen. Ställ frågor och lyssna. Jag låter dem vara med och planera träningarna, inte i alla delar, men tex kring styrka och uppvärmning. Jag blandar det som gymnasterna tycker är roligt och det som är ”måsten”. Ett annat råd är att variera träningen och träna på olika saker. Till exempel har jag kört bom och ringar med truppkillarna och tjejerna som tränar artistisk gymnastik har jag inslag av trampett och dans.

Johanna på matta

Utmärkelsen kommer delas ut vid lämpligt tillfälle framöver, då även checken på 10 000 kronor lämnas över till Johanna!

Stort grattis!

Publicerad: 2021-06-23

UPPTÄCK MER