Sigtuna Märsta Gymnastikklubb är Årets förening!

Barn med händerna upp i luften i träningslokal

Varje år utser Gymnastikförbundet Årets förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Sigtuna Märsta Gymnastikklubb som får den fina utmärkelsen.

Motiveringen till utmärkelsen som beslutas av Gymnastikförbundets styrelse är:

”Årets förening 2020 har vuxit och utvecklat sin förening i en mycket positiv riktning, bl a genom ett gediget arbete med värdegrundsfrågor och för det sätt man lyckats implementera dem i alla led. Föreningen visar också på en tydligt inkluderande föreningskultur med stor lyhördhet inför medlemmars åsikter och önskemål, vilket har resulterat i en välmående förening med ett stort gemensamt ansvar för hela verksamheten. Förståelsen för vikten av välutbildade ledare har visat sig avgörande för den breda verksamhet som föreningen erbjuder för alla åldrar i alla stadier – helt i enlighet med gymnastikens utvecklingsmodell. Vi är stolta över att utse Sigtuna Märsta GK till Årets förening 2020.”

Frida Nellbeck svartvitt foto

Frida Nellbeck är ordförande i Sigtuna Märsta GK. Grattis! Vilka är dina spontana reaktioner på beskedet?

- Superkul! Det känns väldigt stort och ärofyllt att vi har blivit utsedda till årets förening!

Varför tror du ni får utmärkelsen i år?

- Jag tror att det mycket har att göra med vårt hårda arbete med vår värdegrund. Det är ett arbete som har tagit lång tid att implementera men väl på plats så har det vart till en stor hjälp i vår förning, både för gymnaster, ledare och föräldrar som har kunnat ta stöd från våran värdegrund i beslut och värderingar. Sen tror jag också att vårt arbete i föreningen för att alla ledare ska må bra och ha en bra utbildning har vägt upp mycket i beslutet som årets förening!

Stort grattis Sigtuna Märsta GK! Utmärkelsen och prispengarna om 15 000 kronor kommer delas ut vid lämpligt tillfälle så snart coronapandemin tillåter.

Träninslokal Sigtuna Märsta GK

Publicerad: 2021-06-23

UPPTÄCK MER