Svenska finalplatser i världscupen i Portugal efter dagens kval

Tävlande i DMT och synkron trampolin

Gustav Tingelöf och Linus Oledal tog sig under dagen till final i DMT. Under söndagen får de sällskap av Alva Lemoine och Alice Flensburg som är i final i synkron trampolin. Då ger sig även Lina Sjöberg in i DMT hoppningen.

I DMT-kvalet för herrar hade Sverige tre hoppare med, Jonas Nordfors Upplands Väsby GK, Gustav Tingelöf Uppsala GF och Linus Oledal Västra Frölunda TK. I kvalet stod Gustav för den bästa och mest jämna prestationen och tog sig tillsammans med Linus Oledal, som tävlar sin första världscup, in i finalen. Jonas slutade tolva och hamnar utanför finalfältet.

I herrarnas synkrona trampolintävling gjorde Måns Åberg och Niklas Lindqvist från Upplands Väsby GK en bra prestation och landade på en elfte plats i kvalet där de åtta bästa gick vidare till final. I damernas synkrona kvaltävling deltog åtta par och därmed var alla direktkvalificerade till söndagens finaler. Alva Lemoine och Alice Flensburg från Uppsala GF kvalade in som fjärde bästa par.

Trampolin damlag

Alva och Alice, till höger i bild är i final i synkron trampolin.

I den individuella trampolinen startade fyra herrar och tre damer i kvalet. Ingen av de svenskarna hopparna tog sig vidare till söndagens finaler.

Herrarnas placering:
16. Jonas Nordfors, Upplands Väsby GK
21. Måns Åberg, Upplands Väsby GK
23. Niklas Lindqvist Upplands Väsby GK
29. Lucas Kjellén, Tk Levo

Trampolin herrlag

Herrarnas laguppställning i kvaltävlingen - Lucas, Jonas, Niklas och Måns.

Damernas placering:

  1. Hanna Rydén Upplands Väsby GK
  2. Alva Lemoine, Uppsala GF
  3. Lina Sjöberg, Uppsala GF

Under söndagen går också DMT-finalen där Lina Sjöberg är en av storfavoriterna.

Fyra juniorer vidare till finaler

För juniorerna började fredagens kvaltävling väldigt bra med Thea Liljeroth i DMT där hon med två väldigt fina kombinationer tog sig till final som tvåa efter kvalet. Under Theas tävling började det tyvärr strula med tekniken från arrangörens sida och detta skapade stora förseningar för hela resterande tävlingen.

Det blev i stället dags för trampolin där Vilhelm Edhammer trots den stora väntan körde två väldigt fina serier och tog sig till final som femma. Efter det var det tillbaka till DMT för Tilda Berg och Tuva Stjärnborg. Tilda körde väldigt fina kombinationer och tog sig till final som trea. Tuva gjorde en väldigt bra första kombination men föll tyvärr på landningen på den andra kombinationen men tog sig ändå till final som åtta.

Finalen för 15-16 pojkar i trampolin samt finalen 17+ i DMT damer avgjordes under lördagen och Vilhelm Edhammer som låg på en femte plats gick upp och körde en väldigt fin och stabil serie som gjorde att han behöll sin position och därmed slutade på en femte plats.

Villhelm på tävling med munskydd

Vilhelm Edhammer kom femma i finalen i Portugal!

Thea Liljeroth som låg på en åttonde inför finalen fick inte riktigt till det men avancerade ändå en placering.

Thea på tävling med munskydd

Thea Liljeroth slutade sjua i sin final.

Det var ytterligare ett par kval i olika åldersklasser för juniorerna under lördagen:

  • Noel Sjöström från Upplands Väsby GK genomförde en strålande insats och leder kvalet inför finalen i DMT 13-14 pojkar.
  • Linus von Heideman, Västra Frölunda, gjorde en väldigt fin prestation och slutade på en nionde plats, en placering utanför final, klassen 17+ i trampolin.
  • Adrian Lind, Uppsala körde igenom sina två trampolinserier på ett väldigt starkt och stabilt sätt, och slutade på en fin 12:e plats.
  • Oliver Arthursson, TK Levo, missade tyvärr i sin andra serie och hamnade därmed i slutet av startfältet.
  • Saga Lenjesson, Borås, och Thea Liljeroth, Gävle, fick inte till det riktigt i sina första serier, men körde på bra på andra serierna, tyvärr räckte det inte till några högre placeringar i startfältet i klassen 17+ i trampolin.

Juniorpojkarna tog också hem två medaljer i lagtävlingarna i trampolin, silver i klassen 15-16 år och brons i 17+.

Läs mer om tävlingen här, där finns resultat och streaminglänkar.

Publicerad: 2021-06-27

UPPTÄCK MER