Världscupsbrons för Lina Sjöberg

Lina med bronsmedalj

I Anadia i Portugal lyckades Lina Sjöberg ta hem ytterligare en medalj i världscupen i DMT. Idag blev det ett brons. Linus Oledal kom på en fin fjärdeplats i herrarnas DMT-final.

- Jag hade velat prestera bättre än vad jag gjorde idag, men med tanke på att redskapen inte var vad man önskat så är jag nöjd att jag kom igenom mina kombos. Det var även tydligt om man ser till herrtävlingen att många hade svårt att anpassa sig till denna DMT, berättar Lina.

Det fina resultatet innebär att Lina slutar som tvåa i den totala världscupen. Det är det bästa resultatet någonsin i svensk DMT-historia. Den totala världscupen vanns av dagens silvermedaljör, ryskan Alexandra Bonartseva. Dagens tävling vann Melania Rodriguez från Spanien.

Här ser du Linas båda serier, som ledde till ett brons idag!

- Jag hade såklart även velat vinna totala världscupen, men har haft svårt med motivationen under Corona så jag har tyvärr inte tränat på den nivån som det borde krävas för vinst. Jag får därför känna mig hyfsat nöjd med en andraplats i totalen och en tredjeplats på denna tävling, säger Lina.

Resultat världscupsfinal DMT damer:

 1. Melania Rodriguez, Spanien, 70.600
 2. Alexandra Bonartseva, Ryssland, 69.500
 3. Lina Sjöberg, Sverige, 69.000
 4. Sara Guido, Portugal, 67.500
 5. Aintzane Dapena Spanien, 57.600
 6. Rita Abrantes, Portugal, 52.100

I herrarnas DMT-final hade vi två svenska hoppare med, Gustav Tingelöf och Linus Oledal. Linus klättrade efter två fina hopp rejält i finalfältet och slutade på en mycket hedersvärd fjärde plats.

- Det kändes bra att köra igenom bara med tanke på att DMT:n inte var så jättebra. Sen så blev jag lite chockad i full-rudin för att den var så hög och det var en härlig känsla, berättar Linus efter tävlingen.

Linus i bussen

En nöjd och glad Linus på bussen på väg från tävllingshallen!

Även Gustav höjde sin poäng från kvalet och landade på en sjunde plats. Vann tävlingen gjorde ryssen Mikhail Zalomin.

Resultat världscupsfinal DMT herrar:

 1. Mikhail Zalomin, Ryssland, 75.800
 2. Joao Caeiro, Portugal, 74.300
 3. Andres Martinez, Spanien, 73.800
 4. Linus Oledal, Sverige, 68.900
 5. Diogo Cabral, Portugal, 68.100
 6. Carlos Del Ser, Spanien, 66.600
 7. Gustav Tingelöf, Sverige, 65.300
 8. Aleksandr Odintsov, Ryssland, 60.300

Alva Lemoine och Alice Flensburg tog sig efter fin hoppning i kvalet in i söndagens final som fjärde bästa par. Under finalhoppningen blev det tyvärr en miss i inledningen av serien och de hamnade därmed sist i finalfältet. Vann finalen gjorde det franska paret Lea Labrousse och Marine Jurbert.

Här hittar du resultat och streaminglänkar.

Publicerad: 2021-06-27

UPPTÄCK MER