Livsstil, konst och ett flytande SM i parkour

Miranda parkour på industri

Ett efterlängtat SM i parkour genomförs den 4 september 2021 i Stockholm.

Tillsammans med Stockholm stads projekt “Levande stad” kombineras rörelseglädje och kultur. Denna gång testas något helt nytt där Parkour-SM kommer avgöras på en flytande ponton vid Liljeholmskajen i Stockholm.


-
Vi hoppas kunna sprida rörelseglädje, välkomna in nya och att stötta Stockholm stad med utveckling av nya ytor för sporten. SM är en del av många öppna gratis workshops på pontonen, säger Erik Isberg tävlingsledare och ordförande i parkourkommittén.


Sverige har länge varit kända för att vara i framkanten med organisering och stödet för parkouren. Det är världspremiär att ha en parkourtävling på en flytande ponton.


- Idén och syftet att öppna upp nya ytor för rörelse hoppas vi att utövarna kommer uppskatta. I detta fall blir det under en bro, på vatten och i en samverkan med flera aktörer med ett gemensamt mål att engagera unga till konst, kultur och rörelse, säger projektledare Ahmed Al-Breihi som även ingår i parkourkommittén.


- Genom detta projekt skapar vi en ny unik mötesplats för konstnärer, sportaktörer och medborgare, säger Fariba Daryani, Planeringsstrateg på Trafikkontoret
Stockholms stad.


Exakt tid för SM-tävlingen kommer att utlysas i juli. På grund av Covid-19 kommer kval ske online och max antal platser för SM- finalen på pontonen är 16 utövare. I samband med SM erbjuds aktiviteter och workshops för allmänheten för att testa parkour.


Mer information finns på
www.pktr.se

Kontakt:

Ahmed Al-Breihi, parkourkommittén, 072 571 67 17, ahmed.albreihi@gymnastik.se

Lotta Darlin, marknads- och kommunikationschef, 0708-91 21 07, lotta.darlin@gymnastik.se

Publicerad: 2021-07-06

UPPTÄCK MER