Förlängt och förbättrat försäkringsavtal skapar ökad säkerhet och trygghet för Svensk Gymnastik

Samarbete mellan gymnastikförbundet, Pensum och Svedea. Personer poserar på trappa

Det framgångsrika samarbetet mellan Gymnastikförbundet, försäkringsmäklaren Pensum och försäkringsbolaget Svedea fortsätter och i dagarna har ett nytt fyraårigt avtal tecknats.

- Vi har haft ett mycket bra samarbete med Gymnastikförbundet sedan 2015 och ser fram mot att fortsätta ytterligare fyra år. Det är ett förbund som vi delar värderingar med och som också brinner för det skadeförebyggande arbetet, säger Viktor Skalin, ansvarig för idrottsförsäkringar på Svedea.

De tre parterna har kommit överens om ett försäkringsupplägg med ett gruppavtal för Gymnastikförbundets medlemsföreningar. Avtalet innebär ett utvecklat försäkringserbjudande med bland annat förenklad administration och möjlighet till rådgivning.

Lösningen består av tre delar, en basförsäkring, en tränings- och tävlingsförsäkring samt en försäkringslösning för redskap. En nyhet i det nya avtalet är att det i tävlings- och träningsförsäkringen nu ingår kostnadsfri rådgivning hos SOS Internationals fysioterapeuter vid skada. Ytterligare en förbättring handlar om förenklad administration med en ny enkel webbaserad anmälan av skador.

- Jag är mycket glad över att vi har förlängt avtalet med Pensum och Svedea. De visar att de förstår våra föreningars verksamhet och det stöd som behövs om olyckan är framme, säger Pelle Malmborg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet.

Långsiktighet i det skadeförebyggande arbetet

Genom Pensum och Svedea möjliggörs ett fortsatt långsiktigt arbete inom det så viktiga medicinska och skadeförebyggande området med målet att bidra till hållbara gymnaster. Det finansiella stödet kring detta område, samt för en generell utvecklingskraft inom Gymnastiken, förstärks ytterligare i och med det nytecknade avtalet.

För oss är det hälsobefrämjande arbetet oerhört centralt och en del av vårt mål om att få hållbara gymnaster som kan fortsätta träna långt upp i åldrarna. Genom samarbetet med Pensum och Svedea har vi ett starkt stöd för att fortsatt kunna stötta både föreningar och aktiva inom detta område, något som känns oerhört viktigt, säger Pelle Malmborg.

- Pensum är glada över det förbättrade försäkringsupplägget som förhandlats fram och det fortsatta förtroendet som vi fått. Vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Svenska Gymnastikförbundet och Svedea. Och tror att vi tillsammans kan fortsätt utveckla försäkringsskyddet och bidra till det viktiga skadeförebyggande arbetet, säger Patrik Elisson försäkringsförmedlare på Pensum.

Basförsäkringen och redskapsförsäkringarna som erbjuds via Svedea är frivilliga och något som Gymnastikförbundets medlemmar har möjlighet att teckna, medan tränings- och tävlingsförsäkringen är obligatorisk. Gymnastikförbundet har tack vare sin storlek och ett långsiktigt samarbete med både Pensum och Svedea lyckats få till ett försäkringserbjudande med mycket konkurrensmässiga villkor.

Läs mer om de olika försäkringserbjudandena och hur du som förening tar del av dem här.

Publicerad: 2021-09-21

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer