SM-vinnaren i parkour ger Hejapriset från Svenska Spel till GF Atletica

Svenska Spels parkour arena

I början av september vann Hannes Larsson från Uddevalla SM i parkour och tilldelades då även Svenska Spels Hejapris. Nu skänker han vinstpengarna till GF Atletica.

SM i parkour 2021 hölls på en väldigt speciell arena - nämligen en flytande ponton i vattnet. En utmaning för oss på Gymnastikförbundet var att synliggöra tävlingen på plats. Det material som vi vanligtvis använder i tävlingssammanhang är anpassat för inomhusmiljöer och även om det kan fungera utomhus hör en blåsig ponton inte till vanligheterna.

Tillsammans för fler i rörelse är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Genom samarbetet kunde Gymnastikförbundet låna material för att branda upp tävlingsarenan. En jättestor uppblåsbar båge ställdes på kajen och hjälpte till att dra blickarna från förbipasserande till tävlingen.

Vinnaren av SM i parkour tilldelades även Svenska Spels Hejapris om 10 000 kr, där halva summan går till vinnaren själv och där andra halvan skänks till valfri förening kopplad till idrottsrörelsen. Hannes Larsson, SM-vinnare i parkour 2021, har valt att ge vinstpengarna på 5000 kr till GF Atletica.

Hannes tar emot Svenska Spels Hejapris

GF Atletica är verksamma på Tjörn och bedriver verksamhet inom gymnastik och parkour. Föreningen är Tjörns största friskvårds- och gymnastikförening och har ca 700 medlemmar.

Detta inlägg är en del av ett samarbete med Svenska Spel.

Strandflaggor svensk gymnastik, Riksidrottsförbundet och Svenska Spel

Publicerad: 2021-09-26

UPPTÄCK MER