Viktig info till föreningar som använder IdrottOnline hemsida

IdrottOnline hemsida

Funktionen hemsida i IdrottOnline avvecklas till årsskiftet 2022/2023. Alla gymnastikföreningar som använder hemsida via IdrottOnline behöver innan dess skapa nya hemsidor i ett annat verktyg.

Information från Riksidrottsförbundet

Riksidrottsförbundet (RF) har sedan många år haft Episerver som leverantör för hemsidor i IdrottOnline. På grund av ökade driftkostnader kommer RF att från och med den 1 januari 2023 behöva byta hemsidesleverantör. Därmed kommer RF inte kunna erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund.

Avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. RF kommer analysera hur övriga delar av IdrottOnline kan integreras på bästa sätt med andra hemsideslösningar. RF kommer även ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. Observera att föreningar måste ha bytt leverantör för hemsida senast den 31 december 2022.

Vid frågor om avvecklingen av hemsidorna i IdrottOnline, kontakta IdrottOnlines support.

Information från Gymnastikförbundet

Ändringen berör alla gymnastikföreningar som använder funktionen Hemsida i IdrottOnline. Även vi som förbund berörs och Gymnastikförbundet kommer att behöva skapa en ny webbplats. Vi har initierat arbetet att hitta ett nytt verktyg som är anpassat för, eller kan anpassas för, våra specifika behov.

Behöver din förening stöd i detta arbete? Maila oss gärna på marknad@gymnastik.se med ett namn på en kontaktperson samt din förenings namn så återkommer vi i frågan så snart vi själva vet mer om på vilket sätt vi eventuellt kan hjälpa till.

Publicerad: 2021-09-30

UPPTÄCK MER