Nya landslagschefer för perioden 2022-2024

Jimmy och Mats

Mats Mejdevi och Jimmy Ekstedt är välkända namn inom gymnastiken. Från 1 januari 2022 kan båda titulera sig landslagschef på halvtid fram till och med utgången av 2024.

Mats och Jimmy kommer att ha liknande roller men ansvara för olika delar av verksamheten tillsammans med övrig landslagsledning. Mats kommer att fokusera på landslagsverksamheten inom kvinnlig- och manlig artistisk gymnastik samt fungera som bollplank kring internationellt tävlande inom hopprep, aerobic gymnastics och drill i mindre utsträckning. Jimmy kommer att fokusera på landslagsverksamheten inom rytmisk gymnastik, trampolin/DMT samt trupp och dessutom vara ett stöd kring internationellt tävlande inom parkour/tricking samt föreningsrepresentation inom rytmisk gymnastik och trupp. Vad gäller internationellt tävlande där vi inte har landslag så är det oförändrat kommitté/samordnare som ansvarar för detta, men vi ser framåtriktat ett stort värde i ett ökat samspel.

- Under rekryteringsprocessen blev det tydligt att en uppdelning av landslagschefsansvaret var möjligt och fram för allt önskvärt. Med färre discipliner, färre regelverk att sätta sig in i och färre relationer att upprätthålla för var och en, så lyckas vi förhoppningsvis skapa ännu bättre möjlighet att vara nära verksamheten, kommenterar avgående landslagschef och nuvarande elitchef Jonas Juhl Christiansen.

Jimmy Ekstedt går in i rollen med erfarenheter från Island som landslagstränare inom truppgymnastik och som sportchef i en av landets största föreningar. Med både en idrottsledar- och fystränarutbildning från Bosön i grunden har Jimmy varit anställd tränare i flera föreningar i Sverige, uppskattad utbildare inom förbundet samt instruktör på European Gymnastics internationella läger under flera år.

- Jag ser verkligen fram emot att bli en del av organisationen och att tillsammans med nya kollegor, förbundskaptener, landslagstränare och gymnaster fortsätta arbetet framåt. Jag ser en stor möjlighet till att även få fortsätta min personliga utveckling och hoppas kunna bidra med fortsatt tydlighet, transparens och att min erfarenhet från tidigare uppdrag ska kunna hjälpa till att föra oss framåt. Jag har under åren haft förmånen att lära känna väldigt många människor inom gymnastikvärlden och har byggt ett stort gymnastiknätverk både nationellt och internationellt som jag tror kan komma till stor nytta i denna roll. Jag är väldigt glad för möjligheten och ser verkligen fram emot att få starta detta uppdrag, säger Jimmy.

Mats Mejdevi var på 90-talet förbundskapten inom manlig artistisk gymnastik och har senare åren haft uppdrag kopplat till både Sveriges Olympiska Kommitté samt Team Danmark. Mats har skrivit flera träningsböcker i samarbete med SISU Idrottsböcker och driver Sportsbasics parallellt med den nya rollen.

- Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka till sporten som varit en stor del av mitt liv, utveckla och möta nya människor och skapa gynnsamma samarbeten. Jag kommer att bidra med att se gymnastik med andra ögon efter erfarenheter från arbeten med andra landslag och klubbar samt individuella toppatleter i många olika sporter både i Sverige och Danmark. Jag ser fram emot att arbeta för att få fler och bättre seniorer genom att uppmuntra samarbeten mellan föreningar och tränare. Jag tror även starkt på att utveckla samarbeten med andra länder och skapa gemensamma upplevelser för de som ingår i landslagen, säger Mats.

Publicerad: 2021-12-21

UPPTÄCK MER