Uppsala Gymnastikförening leder träningspass i kommunens utegym

Träning på utegym

Kommunala utegym står ofta tomma under dagtid. Det är något som Uppsala Gymnastikförenings gruppträningsverksamhet för seniorer vill ändra på.

I Hammarskog friluftsområde, strax utanför Uppsala, träffas Gudrun Tevell ledare i Uppsala GF, Anna-Lena Bröndbo Lernskog värd och ledare i föreningen, Irene Samuelsson från Gymnastikförbundet och Lotta Karlsson från Uppsala kommun att träna, prata och fika.

På plats vid utegymmet

Ledarledd träning i utegymmet!

- Vi har tankar kring att våra gympaföreningar kan gympa och träna i utegymmen som kommunen oftast ställt till förfogande, dessa står ganska ofta tomma under dagtid, berättar Irene Samuelson på Gymnastikförbundet.

magträning på bänk

I utegymmen kan en mängd ledarledda program för seniorer genomföras, både pulshöjande och styrketräningpass.

Fika vid utegymmet

Efter ett ordentligt gympapass och prova på i utegymet, bjöd Gudrun på kaffe och hembakat. - Det får nog inte deltagare någon annanstans än hos Svensk Gymnastik, säger Irene.

Lotta Karlsson fritidsstrateg på Uppsala kommun berättade att det finns flera olika bra satsningar kring seniorträning och fysisk aktivitet i Uppsala. Kommunen har tagit fram en handlingsplan och riktlinjer för äldres tillgång till och fysisk aktivitet där idrottsföreningar kan söka bidrag för aktiviteter för seniorer.

Utegym broschyr uppsala kommun

Uppsala kommun satsar på seniorträning.

- Jag är så nöjd med besöket i Hammarskog i Uppsala, det gav oss massor med inspiration, glädje och känslan av utveckling och även stöd från kommunen, kommenterar Irene som hoppas att fler föreningar kan hitta liknande lösningar i sina kommuner.

utegym bom

Bra träning och skönt med frisk luft!

Publicerad: 2021-12-28

UPPTÄCK MER